Rețeta de friptură de miel a lui chef Florin Dumitrescu. Ce trucuri are bucătarul de la Chefi la cuțite
Publicat pe 21.04.2022 la 13:22 Actualizat pe 21.04.2022 la 13:22
Sunt ultimele zile în care puteți decide ce veți avea pe masa de Paște anul acesta, dar friptura de miel este cu siguranță printre preparatele indispensabile. Chef Florin Dumitrescu vine cu o rețetă delicioasă, perfectă pentru o familie mare.
- Cum face Florin Dumitrescu friptura de miel
- Rețeta bucătarului de la Chefi la cuțite
Friptura de miel a lui chef Florin Dumitrescu va fi preferata tuturor la masa de Paște. Celebrul bucătar de la Chefi la cuțite își dezvăluie rețeta pentru o friptură de miel specială. Toate secretele lui chef Dumitrescu pentru o friptură suculentă și savuroasă se regăsesc mai jos.
Rețeta de friptură de miel a lui chef Florin Dumitrescu
Ingrediente
- ceapă, 2 bucăți
- țelină, 1 bucată
- pulpă de miel, 1 bucată generoasă
- morcovi, 2 bucăți
- fenicul, 1 bucată
- păstârnac, 1 bucată
- vin roșu
- vin alb
- sos de roșii, 80 ml
- cimbru uscat
- busuioc uscat
- cartofi, 3-4 bucăți
- usturoi, 2 căpățâni
- unt, un pachet de 100 g
Mod de preparare pentru friptura de miel a lui chef Florin Dumitrescu
Se taie în bucăți grosiere usturoiul necurățat, ceapa curățatată, feniculul, păstârnacul, țelina și morcovul. Toate se rumenesc bine într-o oală sau tigaie. La final se adaugă vinul alb și vinul roșu, se pune capacul și se lasă amestecul la fiert la foc mic, ca să se reducă.
Carnea de miel se pune într-un vas încăpător și se adaugă ulei de măsline, busuioc uscat, cimbru uscat, sare și piper după gust (de preferat proaspăt râșnit). Ingredientele se amestecă și se întind uniform pe suprafața cărnii.
Apoi, tragem un pic mielul pe un grătar, o plită încinsă sau într-o tigaie, ca să i se închidă porii. În tava cu friptură de miel se adaugă și amestecul de legume care a fost pus anterior cu vin. Se adaugă bucăți generoase de unt peste tot prin tava cu miel și legume, apoi se toarnă sosul de roșii (aproximativ jumătate de sticlă mare) și câteva foi de dafin.
În oala în care au fiert legumele se pun cele două tipuri de vin, se lasă puțin la fiert ca să se evapore alcoolul. Apoi, totul se toarnă în tava cu miel și legume. Recipientul se acoperă cu trei bucăți de folie de aluminiu, pentru ca totul să rămână în tavă. Băgăm totul la cuptor și lăsăm apoi să fiarbă într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu sau cu un capac, timp de aproximativ 4 ore, la 140-150 de grade. Cu cât măriți timpul din cuptor și micșorați temperatura, cu atât friptura de miel va fi mai gustoasă. Poftă bună să aveți!
Citește și: Rețetă friptură de miel la cuptor. Un preparat ideal pentru invitații de Paște