Rețetă de friptură de porc la cuptor. Ce ingrediente să folosești ca să iasă fragedă și suculentă
Publicat pe 23.12.2022 la 15:47 Actualizat pe 23.12.2022 la 15:55
Gospodinele se pregătesc intens pentru masa de Crăciun și au ales preparate delicioase cu care să-și surprindă familia, dar și musafirii. Dacă îți dorești să prepari friptură de porc la cuptor, iar carnea să fie fragedă și suculentă, noi îți prezentăm pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru o masă delicioasă.
- Cum să prepari friptură de porc la cuptor
- Iată ingredientele de care ai nevoie!
Dacă îți dorești un preparat suculent și fraged pentru masa de Crăciun, noi îți prezentăm rețeta de friptură de porc la cuptor care este delicioasă și pe placul familiei tale. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și pașii pe care trebuie să-i urmezi
Rețetă de friptură de porc la cuptor
Ingrediente:
- doi căței de usturoi
- trei frunze de dafin
- rozmarin
- 1,8 kg de pulpă de porc
- o ceapă
- un morcov
- o lingură de ulei de floarea-soarelui
- un măr decojit
- două linguri de făină
- 500 ml de supă de legume sau de pui
- 100 ml de suc de mere
Mod de preparare:
Întoarce carnea de porc cu partea de piele în jos, iar cu un cuțit fă șase incizii adânci, iar în fiecare bucată pune câte un cățel de usturoi, o bucată de rozmarin și o foaie de dafin, iar mai apoi întoarce carnea de porc pe partea cealaltă și adaugă puțină sare.
Morcovul, ceapa și mărul amestecă-le și împrăștie pe mijlocul unei tăvi, iar mai apoi pune carnea de porc pe legume și unge cu puțin ulei. Adaugă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de o oră și 30 de minute.
Citește și: Rețetă de mini Pavlova cu vanilie și fructe. Un desert gustos pentru mesele festive