Rețetă de mini Pavlova cu vanilie și fructe. Un desert gustos pentru mesele festive
Publicat pe 22.12.2022 la 12:44 Actualizat pe 22.12.2022 la 12:45
Dacă îți dorești un desert delicios pentru mesele festive, noi îți prezentăm rețeta de mini Pavlova cu vanilie și fructe, care este un preparat gustos și ușor de realizat. Iată cum să-ți surprinzi familia de sărbători cu un desert delicios!
- Rețetă de mini Pavlova cu vanilie și fructe
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețeta de mini Pavlova cu vanilie și fructe este ușor de realizat și este perfectă pentru mesele de sărbători. Dacă vrei să-ți surprinzi familia, dar și musafirii cu un desert delicios, noi îți prezentăm ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de mini Pavlova cu vanilie și fructe
Ingrediente:
Pentru bezea:
- 3 albușuri de ou
- 180 grame de zahăr
- o linguriță de oțet
- un praf de sare
- o lingură de amidon alimentar
- o linguriță de esență de vanilie
Pentru crema de vanilie
- 2 ouă
- 2 gălbenușuri de ou
- 2 linguri de amidon
- 115 grame de zahăr
- 1 linguriță de esență de vanilie
Mod de preparare:
Mixăm albușurile care trebuie să fie la temperatura camerei cu sarea și cu oțetul, iar atunci când devin spumă adăugăm zahărul în ploaie. Creștem viteza la maxim și mixăm până când albușurile devin tari. Adăugăm amidonul și esența de vanilie. Formăm mini bezele așa cum ne dorim și le punem în cuptorul preîncălzit la 150 °C pentru o oră și jumătate.
Pentru cremă amestecăm ouăle, zahărul, amidonul și vanilia într-un bol până când devin cremoase. Într-un vas punem la încălzit frișca cu laptele până aproape fierbe, iar mai apoi luăm de pe foc și punem două trei linguri peste crema cu ouă și amestecăm.
Punem laptele cu crema de ou și o amestecăm, iar mai apoi o punem pe foc și amestecăm în continuu cu un tel până când se îngroașă. Punem crema într-un bol și o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm la temperatura camerei. Înainte s-o folosim mixăm crema cu 20 grame de unt ca să devină cremoasă, iar mai apoi turnăm peste pavlova.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu pere și prune. Un desert genial și ușor de făcut