Rețetă de friptură de porc pentru Crăciun. Cât timp este recomandat să o coci la cuptor
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 19.12.2024 la 11:57
Actualizat pe 19.12.2024 la 11:57
Friptura de porc este unul dintre preparatele îndrăgite de români, astfel că nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Noi îți prezentăm cea mai ușoară rețetă de friptură la cuptor. Iată câte minute trebuie coaptă.
- Cum coci corect friptura de porc
- Ce ingrediente adaugi pentru un gust delicios
Gospodinele pregătesc lista preparatelor pentru masa de Crăciun. În România, sărbătorile de iarnă sunt prilej de a-ți surprinde familia cu o mulțime de delicatese. Indiferent de invitații pe care îi vei avea la masă, friptura de porc este o idee excelentă!
Rețetă delicioasă de friptură de porc la cuptor
Friptura de porc este un preparat delicios și potrivit pentru această perioadă, avân în vedere că este perioada în care se taie porcii, iar carnea este proaspătă. Se gătește repede, cu doar câteva ingrediente și cu ajutorul câtorva trucuri care te ajută să aibă un gust delicios.
Ingrediente
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură de boia
- 2 frunze de dafin
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1,5 kg de carne de porc
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de piper negru
- o ceapă mare
- frunze de dafin
Mod de preparare
Se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune ulei de măsline pe carne și se lasă câteva minute. Se pregătește un bol mic, se toacă usturoiul, apoi se pune sarea, piperul, boia și frunzele de dafin. Amestecul se pune peste carne în mod uniform, astfel încât să fie pătrunsă și acoperită perfect. În aceeași tavă cu carnea se pune și ceapa cubulețe.
Carnea din tavă de acoperă cu o tavă de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius. Friptura se coace timp de 1 ora și 30 de minute, apoi se scoate folia de aluminiu și se mai lasă la copt timp de 30 de minute. După ce o scoți din cuptor trebuie să lași la răcit timp de 10 minute înainte să o tai.