Rețetă de fursecuri cu scorțișoară și cremă de brânză. Desertul care aduce magia Cărciunului în bucătăria ta
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 26.11.2023 la 21:00
Actualizat pe 26.11.2023 la 21:00
Fursecurile cu scorțișoară sunt desertul care ne introduce în atmosfera magică a Crăciunului. O combinație care te va cuceri este cea cu cremă de brânză. Acest ingredient îi va da preapratului tău un gust de senzație. Iată cum se gătește și de ce ingrediente ai nevoie pentru a realiza această rețetă.
- Cum gătești fursecuri cu scorțișoară și cremă de brânză
- Unul dintre cele mai aromate deserturi
Se apropie cea mai specială perioadă din acest an, iar senzația fiecărei seri de iarnă sunt deserturile, pe care le savurezi cu toată familia.
Acestea ne aduc tuturor aminte de Crăciun și ne timpul petrecut cu cei dragi. Dacă nu ai suficient timp la dispoziție pentru a găti o prăjitură, fursecurile delicioase îți vin în ajutor.
Rețetă de fursecuri cu scorțișoară și cremă de brânză
Una dintre rețetele cu care nu vei da greș este de fursecuri cu scorțișoară și cremă de brânză. Pe cât de bine sună, pe atât de delicioase sunt.
Mirosul de scorțișoară și aroma cremei de brânză te vor cuceri instant și acest desert va deveni preferatul familiei tale. Este nevoie de puține ingrediente și puțin timp petrecut în bucătărie, dar multă pasiune pentru gătit!
Ingrediente
- 120 grame cremă de brânză
- 100 de grame de zahăr pudră
- 115 grame unt
- 1 ou
- 1 lingură de scorțișoară
- 215 grame de făină
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 50 de grame de zahăr
- un praf de sare
Mod de preparare
Se pregătește un bol mare, în care vei pune untul, crema de brânză și zahărul pudră, pe care îl vei adăuga treptat. Acestea se amestecă până când compoziția devine omogenă și zahărul s-a topit.
În același bol se adaugă oul, care se mixează, esența de vanilie, praful de copt și sarea. După ce ingredientele s-au amestecat, se pune și făina. Bolul cu toate ingredientele se bagă la frigider timp de aproximativ o oră.
După ce a stat suficient timp la rece, se scoate din frigider și se împarte în bucăți mici, în funcție de cât de mari vrei să fie fursecurile. Acestea ar trebui să aibă mărimea unei bucăți pe care o iei cu o lingură.
Fiecare bucată se trece prin zahăr și scorțișoară, iar mai apoi se pune în tavă. După ce au trecut toate prin cele două ingrediente, se bagă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius și se coc timp de 10 minute.
Citește și: 3 ingrediente, 5 minute și ai fursecuri de casă pe masa Crăciun. Rețeta simplă