Rețeta de fursecuri "papucei". Cel mai gustos și rapid desert
Publicat pe 25.02.2022 la 15:54 Actualizat pe 25.02.2022 la 15:54
Weekend-ul bate la ușă, așa că dacă te întrebi cu ce desert o să îți delectezi papilele gustative, noi îți sărim ajutor! Trebuie să încerci neapărat rețeta de fursecuri "papucei" și cu siguranță nu vei regreta!
- Cele mai râvnite fursecuri
- Mod de preparare pas cu pas
Rețeta de fursecuri "papucei". Cel mai gustos și rapid desert
Te-ai săturat de prăjiturile extrem de dulci și pline de cremă și ciocolată? Ei bine, ce ai spune dacă weekend-ul acesta ai încerca cele mai bune și râvnite fursecuri? Da, într-adevăr sunt cele mai bune, iar dacă ai timp de stat maxim 30 de minute în bucătărie te vei convinge de una singură.
Ingrediente:
- 1 pachet margarină
- 6 linguri zahăr
- 18 linguri făină
- un praf sare
- esență rom
- gem
- nuca măcinată
Sirop: - 5 linguri apă
- 5 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Margarina, lăsată la temperatura camerei înainte, se freacă cu zahărul, iar totodată se adaugă un praf de sare și esență de vanilie/rom, în funcție de preferințe. Când devine ca o spumă, se adugă treptat făina și se amestecă până când se omogenizează întreaga compoziție.
Din aluatul obținut se fac bastonașe care se turtesc cu furculiță, apoi și se așează pe o tavă cu foaie de copt. După acest pas, se bagă la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc. După ce s-au copt, papuceii se lasă să se răcească, apoi se lipesc 2 câte 2 cu gem.
Între timp se pun la foc mic ingredientele pentru sirop, până se încheagă puțin. Când este gata, se ia fiecare papucel și se bagă un capăt în ciocolată, apoi se trec prin nuca măcinată. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură cu dulceață și bezea. Desertul delicios pentru zilele de weekend