Rețetă de gazpacho cu roșii și pepene roșu. Un preparat delicios și răcoros
Publicat pe 08.07.2022 la 22:24 Actualizat pe 08.07.2022 la 22:45
Dacă îți dorești să prepari și tu ceva delicios și pe placul familiei tale, noi îți prezentăm rețeta de gazpacho cu roșii și pepene roșu care este un preparat delicios și perfect pentru zilele de vară. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de gazpacho cu roșii și pepene roșu
- Iată care sunt Ingredientele de care ai nevoie!
Îți dorești un preparat răcoros și gustos? Dacă vrei să-ți surprinzi familia, dar și musafirii, noi îți prezentăm rețeta de gazpacho cu roșii și pepene roșu, un preparat delicios și răcoros pentru zilele de vară. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de gazpacho cu roșii și pepene roșu
Ingrediente:
- 500 gr rosii coapte
- 1 ardei gras rosu sau verde
- 1 castravete mare
- 1 ceapa mica, tocata
- 4 fire de coriandru
- 3 cesti pepene rosu taiat cubulete si curatat de seminte
- 2 linguri de otet/zeama de lamaie
- 1/3 ceasca ulei de masline extra virgin, plus suplimentar pentru ornat
- sare dupa gust
- piper proaspat macinat
- 1 varf de cutit fulgi de ardei rosu
Mod de preparare:
Luați o oală mare și puneți apă în ea, iar mai apoi puneți-o pe foc. Spălați bine roșiile, iar după aceea tăiați-le și puneți-le pentru 30 de secunde în apă clocotită, apoi scoateți-le într-un vas cu apă rece și lăsați-le pentru două minute, iar mai apoi decojiiți-le de pielița.
Curățați castravetele de coajă, ardeiul de semințe, iar mai apoi tăiați-le bucățele. Puneți într-un blender roșiile decojite, ceapă, ardeiul gras, castraveții, pepenele roșu, oțetul/ zeama de lămâie, sarea, uleiul și coriandrul și mixați-le până când devine o compoziție fină. Adăugați sare și piper după gust. Dați preparatul la rece înainte de a-l servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de macaroane cu brânză. Se prepară rapid și e foarte delicioasă