Rețeta „Gazpacho”. O supă delicioasă și rece de roșii
Publicat pe 08.05.2022 la 11:47 Actualizat pe 08.05.2022 la 11:47
Te-ai săturat de clasicele supe de legume și nu ști ce să mai pregătești pentru o masă de prânz? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta „Gazpacho”, o supă delicioasă și rece de roșii. Este un preparat extrem de simplu și care se pregătește în doar câteva minute.
- Supă rece de roșii
- Un preparat rapid și gustos
Rețeta „Gazpacho”, supa rece de roșii este printre cele mai simple preparate din roșii, deoarece toate ingredientele se pun într-un blender și se pasează. Gustul ei este unul care te va face să „te lingi pe degete”. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare.
Ingrediente:
-jumătate de litru de piure de roșii
-jumătate de litru de apă
-2 felii de pâine
-sucul de la o lămâie verde
-10 frunze de busuioc
-1 cățel de usturoi
-1 cm de ghimbir curățat
-2 linguri de boia (aici puteți să puneți o lingură de boia dulce și o lingură de boia afumată)
-2 linguri ulei de măsline
-sare
-piper
Mod de preparare:
Această rețetă este extrem de ușoară de preparat, deoarece se pun toate ingredientele într-un blender și se amestecă. Dacă nu aveți un blender acasă, atunci pasați singuri ingredientele cu ceva util pe care îl dețineți în casă. Serviți rețeta „Gazpacho” - supă rece de roșii cu frunze de busuioc proaspete deasupra, dar și cu pâine proaspătă prăjită.
Acest preparat se poate servi în orice moment al zilei, fiind o rețetă rece, pentru perioadele de primăvară sau vară, când afara este destul de cald. Nu este recomandat să fie consumat când afară sunt temperaturi reci, deoarece gustul nu va mai fi la fel de delicios.
Supa rece de roșii se prepară vara în restaurantele renumite din Spania, fiind o mâncare specifică și tradițională spaniolilor. Mulți dintre ei merg la prânz să servească „Gazpacho”, nefiind nevoiți să aștepte mult la masă după el.
Citește și: Rețetă de supa bețivanului. Un preparat gustos, după sărbătorile Pascale