Rețetă de gingerbread. Un desert delicios de Crăciun și gata în doar câteva minute
Publicat pe 19.12.2023 la 16:10 Actualizat pe 19.12.2023 la 16:16
Se apropie Crăciunul, astfel că dacă vrei să pregătești ceva rapid, dar și extrem de delicios, noi îți prezentăm rețeta de gingerbread sau turtă dulce, specifică sărbătorilor de iarnă. Preparatul va fi gata în doar câteva minute și te vei putea bucura de el alături de persoanele apropiate, dar și musafiri!
- Rețetă delicioasă de gingerbread
- Iată cum să pregătești!
Crăciunul este cea mai iubită sărbătoare, iar în această perioadă se prepară foarte multe bunătăți specifice sărbătorilor de iarnă. Turta dulce se găsește adesea în Târguri de Crăciun, însă ea poate fi pregătită foarte simplu și acasă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă delicioasă de gingerbread
Ingrediente:
- 100 grame de unt
- 3 linguri de miere
- 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- 500 grame de făina
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 2 ouă
- 200 grame de zahăr
Pentru glazură:
- 100 grame de zahăr pudră
- un albuş
- 2 linguri de apă fierbinte
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se adaugă într-o oală, mierea și untul până când se topesc, iar mai apoi se bat separat ouăle cu zahărul tos. Făina și bicarbonatul trebuie cernute împreună și compoziția caldă se pune peste făină și se frământă până când devine un aluat moale. Aluatul se învelește într-o folie alimentară și se lasă la frigider timp de 30 de minute.
După ce ai scos aluatul, acesta se împarte în 20 de bucăți egale și se modelează biluțele după bunul plac. Turta se coace la o temperatură de 180 de grade Celsius și vor fi gata în doar câteva minute. Pentru glazură se adaugă într-un ibric albușul, zahărul pudră și două linguri de apă fierbinte. Se amestecă totul bine până când se topește zahărul.
Citește și: Rețetă de virșli. Cum să pregătești acasă cei mai delicioși cârnați