Trei rețete pentru dimineața de Crăciun. Idei delicioase pentru un mic dejun festiv
Publicat pe 18.12.2023 la 13:55 Actualizat pe 18.12.2023 la 13:59
Mai sunt doar câteva zile până când gospodinele vor pregăti cele mai delicioase preparate pentru masa de Crăciun. Dacă ai nevoie de câteva idei pentru un mic dejun festiv pentru dimineață, îți prezentăm cele mai delicioase și rapide rețete. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Cele mai delicioase rețete pentru Crăciun
- Iată ce poți pregăti!
Se apropie sărbătorile de iarnă, iar dacă ai intrat în pană de idei cu câteva preparate simple și delicioase, îți vom prezenta rețetele pentru a pregăti un mic dejun festiv.
Cele mai delicioase rețete pentru dimineața de Crăciun
Mic-dejun Nachos
Ingrediente:
-10 vafe congelate, dezghețate și tăiate în sferturi
-2 căni de brânză mărunțită
-2 linguri de unt
-4 ouă
-6 bucati de bacon fiert, maruntit
-1/2 cană salsa
-1/2 ceapă roșie, tocată
-1/2 avocado
-1/2 cană coriandru tocat
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Luați o tavă de copt și adăugați puțin ulei. Se așează vafele într-un sta strat uniform, iar mai apoi se presară brânză și se dă la cuptor până când vafele devin aurii, iar brânza este topită. Ouăle se prăjesc, iar untul se topește în tigaie la foc mediu. Se pun pe tavă și se adaugă ceapă roșie, avocado, coriandru, dar și baconul.
Ouă învelite în bacon
- 16 fâșii de bacon
- 8 oua
- sare și piper negru proaspăt măcinat
Luați o tavă de brioșe, iar mai apoi puneți baicon pe margine. În mijloc adăugați oul, iar mai apoi dați la cuptor pentru 10-12 minute.
Clătite suedeze
Ingrediente
- 1/4 cani de făina
- puțină sare
- 3/4 căni de lapte integral
- 6 linguri de unt topit
- 3 ouă
- 1 linguriță de vanilie
- 2 căni de dulceață de zmeură
- Zmeură proaspată
- Miere
Mod de preparare:
Într-un castron adăugați făina cu sarea. Amestecați laptele cu untul topit, ouăle și vanilia. Se adaugă toate ingredientele lichide în amestecul de făină și se bat bine până când se omogenizează.
Preparatul se adaugă la rece și se lasă câteva ore. Într-o tigaie se adaugă puțin ulei, iar mai apoi se prăjesc pe o parte și pe cealaltă până când devin aurii. Clătitele poți fi servite cu miere, dar și zmeură proaspătă.
Citește și: De ce nu nu ies cozonacii mari și pufoși, ca la cofetărie. Greşelile care strică aluatul din prima