Rețetă de griș cu lapte prăjit. Desertul rapid pe care îl poți savura indiferent de sezon
Publicat pe 20.02.2024 la 18:50 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:37
Dacă ești în căutarea unui desert simplu și rapid cu care să îi dai pe spate pe cei dragi de Dragobete, noi îți propunem rețeta de griș cu lapte prăjit. Iată cum se prepară acest preparat dulce, rapid și ieftin pe care îl poți găti alături de persoana iubită!
- Rețetă de griș cu lapte prăjit
- Desertul pe care îl poți savura indiferent de sezon
Grișul cu lapte este un desert al copilăriei. Ei bine, acest preparat reprezintă o gustare simplă și delicioasă, care se prepară dintr-o combinație de lapte, griș și zahăr.
Rețetă de griș cu lapte prăjit
Ingrediente
- 1 litru lapte;
- 200 g griș;
- 100 g zahăr tos;
- 2 pliculețe zahăr vanilat;
- 2 buc ouă mari;
- puțină sare;
- făină pentru tapetat;
- zahăr pudra pentru pudrat;
- ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de griș cu lapte prăjit, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui laptele într-o cratiță la foc mic, sarea, zahărul vanilat și zahărul tos. Apoi, trebuie să amesteci puțin după care la punctul de fierbere adaugă grișul în ploaie, timp în care amesteci bine compoziția.
După șase minute de fiert la foc mic, grișul se va îngroșa și va urma partea în care vei stinge focul și vei transfera amestecul într-o tavă tapetată cu unt. În continuare, trece grișul cu lapte cu ajutorul unei spatule trecute prin apă. Astfel, imediat cum grișul cu lapte se răcește puțin presară făină deasupra.
După ce s-a răcit, poți porționa grișul cu un cuțit trecut prin făină. După care trebuie să bați bine ouăle și tot acum trebuie să te asiguri că fiecare bucată de griș este tapetată cu făină inclusiv pe margini. Apoi, pune o tigaie la foc mediu și toarnă puțin ulei.
Urmează cel mai important pas, astfel că fiecare bucată de griș trebuie trecută prin ou bătut și pusă la prăjit în momentul în care uleiul este încins.
Cât timp se fierbe grișul
Ei bine, este o problemă des întâlnită în rândul gospodinelor. Așadar, potrivit bucătarilor renumiți, grișul făcut cu apă nu trebuie să aibă cocoloașe și să fie dens.
În acest fel, se pun la fiert 500 de ml de apă și 100 de grame de cereale (patru linguri de griș). Se fierbe aproximativ 10-15 minute, timp în care se și amestecă pentru a nu se forma cocoloașe.
Totuși, în cazul în care este prea lichid, se mai pune griș până ajunge la o consistență optimă, numai bună de consumat.
CITEȘTE ȘI: Cât timp se fierbe grișul. Sfaturi și trucuri pentru rețetele cu griș