Rețetă de guguluf de căpșuni glazurat. Un desert spectaculos și delicios, ușor de preparat
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 14.05.2023 la 13:16
Actualizat pe 14.05.2023 la 13:16
Dacă vă doriți să pregătiți rapid un desert fresh, delicios și spectaculos, și să îi impresionați pe cei dragi, noi avem o propunere. încercați acest preparat: gugulf de căpșuni glazurat. Deși numele poate suna puțin ciudat și complicat, vă asigurăm că acestă mâncare dulce va fi pe placul tuturor. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a-l prepara.
- Rețetă de guguluf de căpșuni glazurat
- Un desert spectaculos și delicios, ușor de preparat
Căpșunile sunt bune pentru întregul organism, sunt bogate în vitamine, fibre și ai niveluri ridicate de antioxidanți cunoscuți sub numele de polifenoli. Căpșunile sunt preferate de cele mai multe persoane vara și sunt consumate în orice, de la iaurt la deserturi și salate. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, dar spectaculoasă: guguluf de căpșuni glazurat.
Rețetă de guguluf de căpșuni glazurat
Ingrediente:
Pentru blatul de guguluf:
250 gr căpșuni
75 gr zahăr
4 ouă
100 gr zahăr
100 ml ulei
550-600 gr făină
7 gr praf de copt
1 praf de sare
Pentru glazură:
250 ml sirop de căpșuni
câteva căpșuni pentru decor
Mod de preparare:
- pentru început, toacă o treime din compozița de căpșuni cuburi și pe celelalte fă-le piure și amestecă-le cu 75 gr de zahăr.
- separă apoi albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile cu puțină sare până vei obține o spumă, iar apoi adăugă cele 100 gr de zahăr treptat. După ce ai obținut o bezea, încorporează, pe rând gălbenușurile, apoi uleiul și piureul de căpșuni.
- adăugă apoi făina amestecată cu praful de copt și la final, și căpșunile tăiate cuburi.
- unge forma de copt cu puțin ulei și toarnă compoziția de guguluf de căpșuni în ea, iar apoi pune forma în cuptor la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute.
- după ce s-a răcit, îl scoateți din formă și îl decorați cu sirop și căpșuni.
Poftă bună!
Citește și: Rețeta de pâine a Andreei Marin! Se face în doar cinci minute și nu îngrașă