Rețetă de înghețată cu caramel. Desertul ideal pentru zilele de vară
Publicat pe 18.06.2022 la 22:56 Actualizat pe 18.06.2022 la 22:56
Înghețata este unul dintre cele mai iubite și apreciate deserturi, mai ales când este consumată în sezonul cald. Noi vă prezentăm rețeta de înghețată cu caramel. Este preparatul ideal pentru întreaga familie.
- Cum se pregătește înghețata cu caramel
- De ce ingrediente avem nevoie
Rețeta de înghețată cu caramel este ideală pentru sezonul cald. pe cât de luxuriant, pe atât de ușor de pregătit acasă, cu doar câteva ingrediente ușor de găsit, pe care cu siguranță le aveți în casă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și modul de preparare!
Înghețată cu caramel - rețetă
Ingrediente:
-600 ml de smântână lichidă pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime
-500 gr de zahăr
-400 ml de lapte
-6 gălbenușuri de ou
Mod de preparare:
Gălbenușurile de ou se bat cu jumătate din cantitatea de zahăr. Se adaugă două treimi din lapte și se mixează bine până când compoziția devine omogenă. Restul de zahăr se caramelizează și se stinge cu laptele rămas. Se mai lasă pe foc pentru trei minute, apoi compoziția de gălbenușurile de ou se pune pe bain-marie și se amestecă până când începe să se îngroașe. Atunci când este gata, se ia de pe foc și se toarnă sosul de caramel.
Smântâna se bate bine, dar aveți grijă să fie rece, direct scoasă din frigider. Se bate bine până capătă forma corectă. Se încorporează frișca în compoziția de caramel cu o spatulă. Se toarnă într-o caserolă de orice fel și se dă la congelator timp de aproximativ patru ore sau peste noapte. O dată la 45 de minute, se scoate caserola și se amestecă, pentru a sparge cristalele de gheață.
Înghețata de caramel se savurează simplă, fie cu un sufleu de vanilie, fie cu stafide și lava cake.
Citește și: Înghețată de cafea. O rețetă răcoritoare pentru zilele toride de vară