Rețetă de latkes - clătite evreiești de cartofi de chanukan. Trebuie neapărat să le încerci
Publicat pe 28.03.2022 la 20:04 Actualizat pe 28.03.2022 la 20:04
Te-ai săturat de clătitele clasice și vrei să încerci ceva nou și cu adevărat delicios? Ei bine, noi venim cu o idee genială și îți prezentăm rețeta de latkes - clătite evreiești de cartofi de chanukan. Trebuie neapărat să le încerci! Iată cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie!
- Rețetă de latkes - clătite evreiești de cartofi de chanukan
- Trebuie neapărat să încerci acest preparat
Latkes sau clătitele de cartofi sunt o rețetă ușoară care se prepară de Chanukah (Hanukkah). Acest preparat este gata în doar 40 de minute și nu necesită multe ingrediente. Suntem siguri că ai în casă tot ce îți trebuie pentru a le prepara!
Ingrediente:
-doi cartofi
-un ou
-500 ml ulei
-o lămâie
-un praf de sare
-piper
Mod de preparare:
Cartofii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mică. Sucul de la o lămâie se adaugă peste cartofi și se amestecă. Se dau deoparte pentru 15 minute.
Cartofii se scurg de apa pe care au lasat-o. Aceștia trebuie să fie puțin storși.
Se amestecă cu oul, sarea și piperul.
Se încălzește uleiul. Cu ajutorul unei linguri se formează mici clătite de cartofi și se prăjesc în ulei la foc mediu timp de 5 minute. Latkes trebuie să fie de culoare maro-aurie. După prăjire se transferă pe o farfurie pe care am pus hârtie de bucătărie.
Latkes se servesc ca garnitură lângă diverse fripturi.
Citește și: Rețetă de prăjitură de post ”Claudia”. Desert gustos și rapid