Rețetă de lebăr de casă. Secretele poetului Mircea Dinescu pentru un preparat delicios
Publicat pe 13.12.2022 la 12:15 Actualizat pe 13.12.2022 la 12:16
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar majortatea gospodinelor pregătesc deja diverse preparate pentru a le pune pe masa de Crăciun și de Revelion. Ei bine, noi vă vom prezenta rețeta de lebăr de casă a lui Mircea Dinescu. Care sunt secretele poetului pentru rețeta care îți va încânta papilele gustative. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețeta de lebăr de casă a lui Mircea Dinescu
- Care sunt secretele poetului
Dacă ai rămas în pană de idei și nu ai idee ce să mai pregătești pentru masa de Crăciun sau masa de Revelion, noi venim cu soluția și îți prezentăm o rețetă delicioasă e lebăr de casă. Poetul Mircea Dinescu a pregătit câteva secrete pentru acest preparat care îți va încânta cu adevărat papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te poți bucura de o rețetă gustoasă și care va arăta excelent pe masa de sărbători!
Rețeta de lebăr de casă a poetului Mircea Dinescu
Ingrediente:
-5 cepe
-400 gr de ficat
-100 gr de jumări
-100 gr de falcă de porc
-150 gr de carne înăbușită
-mațe de porc
-prune uscate
-pâine
-piper
-coriandru
-busuioc
-ienibahar
-cuişoare
-foi de dafin
-zeamă de portocală
-vin
Mod de preparare:
Un secret important pe care poetul Mircea Dinescu îl folosește este acela că ficatul nu este fiert, ci înăbuşit în ceapă.
Toate ingredientele se dau prin mașina de tocat. Este foarte important ca lebărul să conțină jumătate ficat și jumătate celelalte produse din carne. Untura rămasă de la carne se scurge în mașina de tocat, după care se adaugă și prunele uscate.
În momentul în care compoziția a fost tocată foarte bine, adăugați și mirodeniile, puțin vin și puțină zeamă de portocală. Întreaga compoziție se adaugă în mașina de tocat și spoi se umplu mațele de porc. Se prăjește lebărul și se servește cu ardei iute verde, ardei roșu și ceapă.
Citește și: Ciorbă din carne de porc ca la bunica acasă. Rețeta tradițională care nu dă greș