Ciorbă din carne de porc ca la bunica acasă. Rețeta tradițională care nu dă greș
Publicat pe 13.12.2022 la 09:59 Actualizat pe 13.12.2022 la 10:01
Pe masa de Crăciun, românul vrea să aibă toate preparatele tradiționale din carne de porc, iar la capitolul ciorbă găsim de cele mai multe ori ciorba de perișoare. Totuși, anul acesta puteți face ceva diferit și să vă întoarceți la preparatele de pe masa bunicii cu ciorba țărănească din carne de porc.
- Rețeta de ciorbă țărănească din carne de porc
- Este un preparat ca la bunici
Ciorba din carne de porc făcută ca la țară este o alternativă savuroasă pentru masa de Crpăciun, dacă nu doriți să faceți și anul acesta clasica ciorbă de perișoare. Rețeta vă va aminti de felul în care gătea bunica, pentru că nu lasă de dorit în privința gustului.
Rețetă de ciorbă din carne de porc ca la bunica acasă
Ingrediente
500 g carne de porc (spată fără os, cotlet fără os)
1 ceapă mare
2 morcovi potriviți
100 g țelină
1 păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
2 ardei grași potriviți (verde și roșu)
4 cartofi
3 roșii
borș
1 legătură de leuștean
2 frunze de dafin
sare
piper
Mod de preparare
Prima dată se curăță carnea de grăsime, apoi se taie cubulețe. Se fierbe apoi în apă rece și se urmărește pentru a se curăța spuma care se formează deasupra. Se fierbe până când scade o treime din zeamă. Apoi, se strecoară zeama și carnea.
Se curăță și se toacă ceapa. Apoi se curăță și se taie în cuburi și ardeii. De asemenea, rădăcinoasele se curăță și se taie în cuburii, dar pot fi date și pe răzătoare dacă preferați așa.
Se încălzește uleiul într-o oală încăpătoare, pe aragaz, apoi se adaugă ceapa, ardeiul, rădăcinoasele și frunzele de dafin. Se lasă la călit câteva minute, amestecand din când în când, până se înmoaie legumele.
Se curăță și se taie roșiile, apoi se pun peste legumele călite și se lasă la călit alte 5 minute. Se adaugă carnea de porc peste legume și se lasă la călit împreună, timp de cinci minute.
Se curăță și se taie și cartofii între timp, apoi se adugă peste celelalte ingrediente. Zeama de carne strecurată se pune peste și se completează cu supa de oase sau apă. Apoi, se lasă la fiert, înlăturând spuma de deasupra, pe masura ce se formează.
Când ingredientele sunt fierte, sepotriveste ciorba de sare si piper, se adaugă borșul și leușteanul verde tocat. Se lasă să dea un clocot, apoi se stinge focul și se acoperă cu un capac. Ciorba de porc poate fi servită cu smântână și ardei iute.