Câte ouă se pun la perișoarele pentru ciorbă. Secretul să se lege și să aibă un gust perfect
Publicat pe 23.10.2022 la 17:52 Actualizat pe 23.10.2022 la 17:52
Vrei să pregătești o ciorbă de perișoare pentru tine și familia ta, dar de fiecare dată ți se întâmplă ca acestea să se sfărâme după ce le pui la fiert? Secretul să se lege și să aibă un gust perfect. Iată câte ouă se pun, de fapt. Câteva trucuri care te vor ajuta să faci cea mai bună ciorbă.
- Câte ouă se pun la perișoare, la ciorbă
- Trucurile care te vor ajuta
Există multe reguli de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de ciorba de perișoare. Multe gospodine nu știu cum se prepară acesta în mod corect. Câte ouă se pun, dar și ce trebuie să știi înainte de a începe să gătești.
Câte ouă trebuie să pui la perișoarele pentru ciorbă
Deși multe gospodine nu știau până acum, la perișoarele pentru ciorbă se pune numai un ou. Dacă vrei ca acestea să fie mai pufoase, trebuie să folosești numai ingredinte proaspete, iar carnea cu cât mai puțină grăsime.
Dacă alegi să folosești carne puțină grăsime, perișoarele nu se vor mai desface atunci când le pui la fiert. De asemenea, orezul trebuie bine spălat, iar perișoarele cât mai mici, pentru a avea o structură mai pufoasă.
Ingrediente pentru ciorbă
- 500 ml suc de roșii
- borș
- pătrunjel verde
- leuștean
- sare
- doi morcovi
- o ceapă
- un ardei
- o bucăţică de țelină
Ingrediente pentru perișoare
- un ou
- pătrunjel
- mărar
- sare
- piper negru
- 500 gr carne tocată
- 50 grame orez
- o ceapă
Modul de preparare
Pentru început, trebuie să pregătim perișoarele. Amestecăm ceapa cu carnea în robotul de bucătărie, după care adăugăm orezul și restul ingredinetelor. De reținut este că trebuie să le amestecăm după cu mâna, până când se omogenizează bine.
Punem în compoziție și o lingură de apă rece, iar datorită acestui lucru, perișoarele vor fi mai pufoase. Acum ne ocupăm de ciorbă. Spălăm bine legumele și le tocăm, după care le punem într-o oală cu lapte și le lăsăm la fiert pentru aproximativ 15 minute.
Adăugăm în oală perișoarele și le lăsăm la fiert încă 20 de minute. După ce s-a fiert orezul din perișoare punem și puțin suc de roșii. Lăsăm să dea în clocot și adăugăm sarea. Oprim focul, punem verdeața tocată, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Când e bine să adaugi smântâna în ciorbă ca să nu se brânzească. Regula de la care nu trebuie să te abați