Cât orez se pune la perișoarele din ciorbă. Așa se leagă și ies perfecte
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 19.10.2022 la 10:46
Actualizat pe 19.10.2022 la 10:46
Ciorba este prânzul preferat servit de majritatea românilor. Acest preparat se află în topul preferințelor multora dintre persoane. Însă, când vorbim de ciorba de perișoare este clar că aceasta va rămâne favorita celor mai mulți dintre pofticioși. Singura problemă este modul de preparare, astfel încât mulți dintre bucătari nu știu exact care este cantitatea de orez pe care trebuie să o pună în ciorbă.
- Cât orez se pune la perișoarele din ciorbă
- Așa se leagă și ies perfecte
Ciorba de perișoare este un preparat simplu cu care îi poți da pe spate pe toți membrii familiei, asta dacă știi să o prepari ca la carte.
Cât orez se pune la perișoarele din ciorbă
Ciorba de perișoare nu numai că este un preparat ușor de gătit, ci este unul savuros cu care poți salva orice prânz în familie. Însă, orezul joacă un rol foarte important în prepararea prânzului. Cantitatea acestui ingredient din perișoare este foarte importantă.
Există o mulțime de rețete pe internet în care orezul este doar o opțiune, însă, acest ingrdient le face mai pufoase. La fierbere, orezul se umflă și astfel, perișoarele nu se vor desface și vor avea un gust delicios.
Se spune că la 500 de grame de carne tocată trebuie să puneți 50 de grame de orez. Dacă folosiți un kilogram de carne trebuie să adăugați 100 de grame de orez și tot așa.
Ingrediente pentru perișoare
-500 grame de carne tocată;
-50 grame orez;
-un ou;
-o ceapă mai mică;
-pătrunjel;
-sare.
Ingrediente pentru ciorbă
-o ceapă;
-doi morcovi;
-un ardei gras, de preferat roșu;
-o bucată de țelină;
-500 ml de suc de roșii;
-borș;
-leuștean;
-sare.
Mod de preparare
Primul pas este să spalti bine legumele. Apoi, curățați legumele pentru ciorbă, spălați-le și puneți-le la fiert în apă cu sare. Până fierb acestea, apucați-vă să preparați perișoarele.
Perișoarele ideale se prepară din carne puțin mai grasă. Curățați ceapa, spălați-o și dați-o prin răzătoarea mare, ca să nu se simtă bucăți în perișoare. Într-un castron, puneți carnea de perișoare, adăugați ceapa, oul, orezul, sare, piper și pătrunjel tocat cât mai mărunt.
Amestecați foarte bine cu mâna toate aceste ingrediente. După aceea, umeziți-vă mâinile și începeți să formați perișoarele. După ce legumele au fiert, începeți să adăugați perișoarele în ciorbă. Acestea se vor ridica la suprafață, atunci când sunt fierte. Adăugați sucul de roșii și borșul și mai lăsați ciorba să dea în câteva clocote.
Aveți grijă să spumați ciorba, din când în când. După ce este gata, opriți focul și adăugați leușteanul tocat. Acoperiți oala și lăsați-o așa, timp de 10 minute.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de ciorbă de perișoare. Cum prepari perișoarele ca să nu iasă tari