Rețetă de ciorbă de perișoare. Cum prepari perișoarele ca să nu iasă tari
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 22.09.2022 la 23:09
Actualizat pe 22.09.2022 la 23:09
Ciorba de perișoare e o mâncare preferată de cei mai mulți români. De multe ori însă, se întâmplă ca acest preparat să nu iasă chiar cum se așteptatu cei care îl servesc, și asta, din cauza bucătarului. Fie perișoarele se sfărâmă în oală, fie sunt prea tari. Care e secretul pentru perișoare moi, pufoase și gustoase.
- Rețetă de ciorbă de perișoare
- Cum prepari perișoarele ca să nu iasă tari
Atunci când preparați ciorbă de perișoare, de departe, pasul cel mai complicat este acela în care se face compoziția biluțelor de carne tocată și condimente. Secretul pentru a preparar perișoare moi și pufoase, e legat de carnea aleasă. De asemenea, trebuie să știi că dacă alegi să folosești carne grasă, biluțele vor fi sfărămicioase.
Rețetă de ciorbă de perișoare
Ingrediente:
3 morcovi (cca 400 gr)
1 gulie (cca 100 gr)
1 radacina patrunjel (cca 150 gr)
1 felie telina (cca 50 gr)
1 ceapa mica (cca 50 gr)
30 ml ulei
8 costite porc (sau oase porc)
1 lingura sare
1 lingura vegeta de casa
1 ardei mic verde
2 rosii
1 lamaie (sau sare de lamaie sau bors)
Amestec perisoare
700 gr carne tocata de doua ori
1 ceapa medie
120 gr orez cu bob lung
1 lingurita sare
1 lingurita piper
1 lingura faina
10 fire patrunjel
2 oua
Mod de preparare:
Într-un bol pune carnea de vită, oul, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat și condimentele li apoi amestecă bine până când întregul conținut se omogenizează.
Apoi, formează perișoarele micuțe cu mâna, sub forma unor chiftele. Între timp, pune apa la fiert și adaugă roșiile, dovleceii, țelina, ardeii grași, morcovii și ceapa, toate tăiate mărunt. Adaugă apoi perișoarele și lasă totul la fiert preț de 25-30 de minute.
Trebuie să știi însă că, de când pui perișoarele, este recomandat să amesteci constant în ea ciorbă.
La final, poți adăuga leuștean. Se servește, după gust, și cu o lingură de smântână grasă, ardei iute proaspăt sau murat și pâine.
Citește și: Rețetă de ciorbă de perișoare. Ingredientul secret pentru cel mai bun preparat