Când se pune borșul în ciorba de perișoare. Multe gospodine greșesc
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 19.10.2022 la 14:30
Actualizat pe 19.10.2022 la 14:31
Ciorba de perișoare făcută după rețeta tradițională are nevoie de borș, pentru a te asigura că rezultatul final este cel dorit, trebuie să știi când să-l pui. Deși nu este un preparat greu de făcut, există câteva detalii care fac diferența și este indicat să urmezi cu sfințenie pașii din procesul de preparare.
- Când se pune borșul în ciorba de perișoare
- Rețeta pentru cele mai bune perișoare
Borșul dă gustul acrișor pe care ciorba de perișoare tradițională trebuie să-l aibă, dar dacă îl pui în momentul greșt, riști să strici mâncarea. Secretul stă în respectarea unor reguli simple, care te ajută să faci o ciorbă de perișoare ca la mama acasă, chiar dacă nu ai experiență în domeniul culinar.
Când se pune borșul în ciorba de perișoare
Câteva trucuri simple fac diferența la final. Carnea din care faci perișoarele, modul în care faci amestecul și momentul în care adaugi borșul sunt esențiale pentru o ciorbă de perișoare reușită.
Borșul se pune abia atunci când perișoarele sunt fierte, în aceași timp cu sucul de roșii.
Rețetă de ciorbă de perișoare
Ingrediente
1 ceapă
1-2 morcovi
1 ardei gras
o bucată de rădăcină de țelina (opțional)
300 ml suc de roșii sau 1 cutie/borcan roșii cuburi (de 400 ml)
sare, piper, ardei iute
borș
pătrunjel și leutșean verde
Pentru perișoare
600 g carne tocată
1 ceapă
1 lingură de legume tocate fin sau vegeta de casă (opțional)
mărar și pătrunjel verde sau uscat
1 ou
sare - 1 linguriță rasă
piper - un vârf de cuțit
50 g orez cu bob rotund sau 1 lingură de pesmet, griș sau mălai
Mod de preparare
Prima dată se taie legumele cubulețe și se pun la fiert, alături de ardeiul iute tăiat feliuțe. Când legumele sunt pe jumătate fierte, se adaugă perișoarele( după circa 15 minute), care vor fi preparate astfel: carnea și ceapa se trec de 2 ori prin mașina de tocat sau se toacă la robot, cât mai fin. Se adaugă peste amestec verdeața tăiata cât mai fin, oul, sarea, piperul, cimbrul și orezul spălat și bine scurs. Se amestecă totul foarte bine, cam 5 minute.
E important să nu folosim carne foarte slabă, pentru că avem nevoie de puțină grăsime. Dacă alegeți carnea de vită sau pasăre, e indicat să adăugați puțina grăsime sau 2-3 linguri de ulei.
Când perișoarele sunt fierte, se adaugă sucul de roșii și borșul. Se lasă să dea câteva clocote, se gustă și se adaugă sare și piper după gust. Apoi, se stinge focul și se adaugă verdeața tocată mărunt.
Ciorba de perișoare se acopera cu un capac si se lasa să se infuzeze aromele și să se răcească puțin, cam 15 minute. Se servește cu smântână sau ardei iute, după preferințe.
Citește și: Rețetă de ciorbă de perișoare. Cum prepari perișoarele ca să nu iasă tari