Rețetă de mâncare de fasole galbenă. Preparatul gătit de gospodine în perioada de post
Publicat pe 31.03.2023 la 08:40 Actualizat pe 31.03.2023 la 08:41
Rețeta de mâncare de fasole galbenă este una dintre cele mai preparate mâncăruri de gospodinele din România. Fasolea normală, galbenă sau verde aduce o mulțime de beneficii corpului. Acesta este motivul pentru care se întâlnește adesea printre rețetele gospodinelor. Însă, pentru că ne aflăm în perioada postului, multe dintre gospodine preferă să prepare această mâncare într-o variante de post. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
- Rețetă de mâncare de fasole galbenă
- Preparatul gătit de gospodine în perioada de post
Fasolea galbenă este perfectă de integrat în salată, combinată cu mai multe legume sau în prepararea mâncărurilor calde preferate. Acest aliment aduce o mulțime de beneficii organismului uman.
Rețetă de mâncare de fasole galbenă
Pentru această rețetă de fasole galbenă ai nevoie doar de câteva ingrediente. Gustul adevărat îl dă chiar fasolea galbenă. Este ideală pentru perioada postului în care ne aflăm în acest moment.
Ingrediente
- 1 kg fasole galbenă congelată;
- 7-8 cepe de mărime potrivită;
- 2-3 căței de usturoi ( opțional, pentru rețeta de fasole verde scăzută cu usturoi);
- 2- 3 linguri de ulei de folarea soarelui nerafinat;
- apă fiartă;
- sare neiodată, după gust;
- 1 legătură de pătrunjel.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de fasole galbenă trebuie să punem pe foc aproximativ 1 litru de apă. Apoi curățăm ceapă, o spălăm și o tocăm mărunt. Într-o cratiță mai mare punem uleiul, ceapa tocată și puțină apă fiartă.
Adăugăm, mai apoi, sare și lăsăm puțin la foc mediu până se înmoaie ceapă. După câteva minute, punem fasolea congelată și mai adăugăm și puțină apă. Laasam totul să fiarbă. După ce fasolea a fiert, adăugăm usturoiul și pătrunjelul tocat.
Timp de preparare
Rețeta de mâncare de fasole galbenă se prepară foarte rapid. Aceasta este o rețetă de post foarte ușoară, pe care gospodinele preferă să o gătească datorită timpului scurt pe care îl petrec în bucătărie.
Pentru această rețetă, gospodinele susțin că ai nevoie de un timp aproximativ de 60-70 de minute.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de salată de vinete. Preparatul ideal în perioada de post a anului