Rețetă de marmeladă de pere. Desertul de toamnă ca în vremea copilăriei
Publicat pe 09.11.2023 la 19:28 Actualizat pe 09.11.2023 la 19:28
În cazul în care sunteți în până de idei și vreți cu ardoare să preparați celor dragi un desert extrem de delicios de sezon, noi vă punem la dispoziție o rețetă de desert de marmeladă cu pere. Această rețetă se face ușor, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta bunicii pentru un desert aromat. Iată de ce ingrediente aveți nevoie!
- Rețetă de marmeladă de pere
- Desertul de toamnă ca în vremea copilăriei
Marmelada este cea mai puțin dulce față de gem și dulceață, deoarece se folosește mai puțin zahăr. Acest desert este obținut prin combinarea sucului de fructe cu gelatină sau alte esențe preferate. Mai mult, asemănătoare cu magiunul, această conservă populară de fructe conține un profil aromat și delicios.
Rețetă de marmeladă de pere
Marmeladă făcută acasă este una dintre cele mai apreciate deserturi din întreaga lume. Fără doar și poate, pe internet există o mulțime de rețete cu ajutorul cărora poți adapta acest preparat delicios. Astăzi ți-am pus la dispoziție o rețetă de marmeladă de pere.
Ingrediente
- 1 kg de pere;
- 100 g de zahăr;
- 100 ml de apă;
- scorțișoară;
- cuișoare;
- vanilie;
- anason;
- lămâie;
- un praf de sare.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a prepara această rețetă de marmeladă de pere este să pregătești perele. Acest fructe se spală, se curăță de coajă și se îndepărtează mijlocul cu sâmburii, apoi se pun într-un vas cu zeamă de lămâie.
După aceea, într-o oală se pune zahărul împreună cu scorțișoara, cuișoarele, vanilia și anasonul. În această compoziție se adaugă și perele și se pune oala la foc mic.
Trebuie să știi că acum vei amesteca ușor pentru ca perele să lase zeamă, iar zahărul să se topească.
Se lasă marmelada la fiert timp de aproximativ 20 de minute până când perele devin moi. Apoi, se iau perele din oală și se pun într-un vas apoi se mixează pentru a obține o pastă cremoasă.
După care, piureul obținut se mai dă în clocot până când se ajunge la stadiul de marmeladă, apoi o poți pune în borcane.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de marmeladă fără zahăr. Desertul de sezon în compoziția căruia poți folosi fructe din belșug