Rețetă de melcișori cu nucă. Un preparat delicios pentru zilele de post
Publicat pe 27.03.2022 la 16:49 Actualizat pe 27.03.2022 la 16:49
Dacă vrei să- surprinzi familia cu un preparat delicios pentru zilele de post, noi îți prezentăm rețeta de melcișori cu nucă, un preparat gustos și pe placul tuturor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de melcișori cu nucă
- Iată cum să prepari cel mai delicios desert!
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui și cu siguranță vrei să te delectezi cu un preparat delicios, noi îți prezentăm rețeta de melcișori cu nucă, un desert delicios și pe placul tuturor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Ingrediente:
- 500 gr faina
- 250 ml apa calduta
- 1 plic drojdie uscata
- 4 linguri miere
- 25 gr margarina
- 300 gr miez nuca pisat
- 200 gr zahar
Mod de preparare:
Pliculețul de drojdie îl dizolvăm în puțină apă călduță, iar apoi adăugăm puțină făină până obținem o maia pe care o punem la dospit ca să-și dubleze volumul. Diluăm mierea în apă, iar apoi adăugăm margarină topită. Punem maiaua până omogenizăm totul, iar apoi treptat punem făina.
Frământăm până obținem un aluat omogen. Lăsăm la dospit până își dublează volumul, iar apoi întindem o foaie pe care o presărăm cu miezul de nuca amestecat cu zahăr. Rulăm cât mai strâns ca pe o ruladă, iar apoi tăiem cu un cuțit în rulouri aproximativ egale.
Le punem în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei, în picioare și le lăsăm să mai crească 30 de minute. Ungem cu sirop din apă și zahăr ca să se rumenească frumos și le lăsăm în cuptor până sunt gata. Iar apoi când sunt gata le ungem cu sirop de apă cu zahăr. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tort fraisier. Cel mai gustos desert franțuzesc cu căpșuni