Rețetă de mere în foietaj, cu doar 4 ingrediente. Un desert simplu și rapid
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 12.11.2023 la 00:57
Actualizat pe 12.11.2023 la 00:57
Poți face această rețetă de mere în foietaj ori de câte ori ai poftă, căci ai nevoie de doar 4 ingrediente și modul de preparare este unul rapid. Întotdeauna ies atât de pufoase, untuoase și aerisite ca pot fi servite ca aperitiv sau, de ce nu, pot fi și gustarea perfectă pentru brunch sau pentru a-l pune în pachet copiilor, la școală!
- Cea mai simplă rețetă de mere în foietaj
- Ai nevoie de doar 4 ingredinete
- Preparatul e gata în cel mult 15 minute
Există o mulțime de tipuri de mere, și toate pot fi folosite pentru această rețetă. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare.
Rețetă de mere în foietaj, cu doar 4 ingrediente
Ingrediente:
- 5 mere medii
- aluat foietaj
- 1 cană de zahăr (puteți folosi și zahăr cu scorțișoară)
- 1 ou
Mod de preparare:
Curățați și tăiați merele în 8-10 bucăți și lăsați-le deoparte.
Întindeți aluatul de patiserie pe o suprafață bine făinată.
Tăiați foaia de aluat în 8 bucăți egale și puneți 4-5 bucăți de măr în centrul fiecăreia.
Acoperiți cu o lingură de zahăr.
Îndoiți aluatul peste mere, creând buzunare mici.
Așezati fiecare plăcintă pe o tavă tapetată.
Bateți oul într-un castron mic și ungeți blaturile fiecărei plăcinte cu.
Mai presărați niște zahăr.
Coaceți plăcintele la 415°F timp de aproximativ 15 minute sau până când devin maro auriu, scrie momdish.com. Poftă bună!
Merele ar fi bune pentru sănătatea inimii
Potrivit specialiștilor, merele au fost legate de o șansă mai mică de boli de inimă. Cercetările au descoperit că un consum de 100-150 g/zi de mere întregi este asociat cu o șansă mai mică de boli de inimă și cu factori de risc, cum ar fi hipertensiunea arterială. Un motiv poate fi faptul că acestea conțin fibre solubile.
Această fibră este, de asemenea, asociată cu o șansă mai mică de boli de inimă. Un alt motiv poate fi faptul că oferă polifenoli. Unele dintre acestea pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Studiile au asociat, de asemenea, consumul mare de flavonoide cu o șansă mai mică de accident vascular cerebral, scrie healtline.com.
Citește și: Rețetă de brownie cu ovăz din 3 ingrediente. Un desert simplu și rapid