Rețetă de brownie cu ovăz din 3 ingrediente. Un desert simplu și rapid
![Andreea Stancescu](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/andreea-stancescu-1667897915.jpg)
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 26.10.2023 la 09:37
Actualizat pe 26.10.2023 la 09:37
Rețeta de mai jos este delicioasă și se prepară foarte repede. Ai nevoie de doar trei ingrediente, iar desertul va fi unul delicios, putând fi consumat alături de cei dragi.
- Rețetă de brownie cu ovăz
- Ai nevoie de doar trei ingrediente
Brownie este una dintre cele mai apreciate și consumate prăjituri în România. Se poate prepara sub diferite forme, însă rețeta de astăzi este mult mai sănătoasă și plină de nutrienți. Ai nevoie de doar trei ingrediente sănătoase, iar desertul rezultat va fi unul delicios.
Bananele trebuie să fie cât mai coapte pentru a îndulci prăjitura. Ele se pasează cu ajutorul unei furculițe și se va amesteca împreună cu ciocolata.
Se folosește făină de ovăz deoarece are o textură mai fină decât fulgii de ovăz întregi, dar oferă o consistență ușor granulată și o poate face mai crocantă. Are o notă ușoară de nucă și va oferi un gust mai plăcut.
Dacă făina de ovăz este preparată din ovăz certificat fără gluten, atunci browniile pot deveni o opțiune fără gluten pentru persoanele care trebuie să evite glutenul. Ovăzul este considerat sănătos, iar incorporarea sa în brownie poate da impresia că rețeta este mai sănătoasă sau echilibrată, ceea ce poate fi atractiv pentru persoanele care doresc să reducă consumul de făină albă sau să adauge mai multe fibre în dieta lor.
Ingrediente
- Chipsuri de ciocolată demidulce
- Banane
- Făină de ovăz
Mod de preparare
Prima dată se pisează banana cu ajutorul unei furculițe. Fulgii de ciocolată și bananele sunt amestecate până când vor deveni o cremă. Făina de ovăz se amestecă împreună cu cele două ingrediente. Dacă vreți să includeți și alte ingrediente, cum ar fi nucile, o puteți face pentru un gust delicios.
Aluatul obținut se adaugă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune la cuptor. Ele se lasă timp de 30 de minute la o temperatură medie. Când sunt gata, se lasă la răcit timp de câteva minute, apoi se pot tăia și mânca fiindcă sunt delicioase.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de ecler la tavă fără coacere. Un preparat delicios în doar câteva minute