Rețetă prăjitură de weekend. Un desert care se prepară rapid și va fi pe gustul tuturor
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 18.08.2023 la 10:08
Actualizat pe 18.08.2023 la 10:08
Dacă nu ai idee cu ce desert să îi servești pe cei dragi, noi îți propunem o rețetă de prăjitură de weekend. Un desert rapid, ușor de preparat, pentru care nu ai nevoie de ingrediente speciale. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un preparat ca la carte.
- Nu știi cu ce desert să îi servești pe cei dragi în weekend?
- Noi avem o idee
- Vezi cum se prepară prăjutura de weekend
În acest weekend, răsfață-te cu un desert delicios care, cu siguranță îți va satisface pofta de dulce. Noi îți propunem o rețetă de prăjitură de weekend.
Rețetă prăjitură de weekend
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 3 căni de făină
- 1 cană de zahăr
- 1 cană de unt (sau margarină)
- 1 ou
- 1 linguriță de praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 3-4 mere mari, curățate și tăiate în felii subțiri
- sucul de la jumătate de lămâie
- 2 linguri de zahăr brun
- 1 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare:
- amestecă, într-un castron mare, făina și praful de copt.
- adaugă untul tăiat în cuburi și amestecă.
- adaugă oul și amestecă până când se formează un aluat omogen.
- Împarte aluatul în două părți: una mai mare pentru partea de jos și una mai mică pentru partea de deasupra.
- amestecă feliile de mere cu sucul de lămâie, zahărul brun și scorțișoara, într-un alt recipient și lasă-le deoparte pentru câteva minute pentru a se macera și a-și elibera aromele.
- întinde bucata mai mare de aluat într-o tavă de copt unsă și tapetată cu hârtie de copt.
- pune amestecul de mere pe baza de aluat, nivelându-l uniform.
- pune bucata mai mică de aluat peste umplutură, o poți tăia în benzi și să faci un model în stil fagure sau să acoperi prăjitura în întregime.
- pune prăjitura la copt, în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când aluatul de deasupra devine auriu.
Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tocăniță de vinete cu năut. Un preparat delicios de sezon