Rețetă de miere de păpădie. Cum să o prepari acasă și care sunt beneficiile ei
Publicat pe 30.05.2023 la 13:30 Actualizat pe 30.05.2023 la 15:38
Este sezonul păpădiei, iar dacă și tu vrei să pregătești ceva din aceste flori, atunci trebuie neapărat să încerci mierea de păpădie. Este o delicatesă pe care o prepară mulți români și este recomandat să mănânci o lingură din această miere în fiecare dimineață. Noi îți vom prezenta cum să o prepari acasă, dar și ce beneficii are. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de miere de păpădie
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Mierea de păpădie aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate, iar noi îți vom prezenta cum să o prepari la tine acasă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un astfel de preparat delicios!
Rețetă de miere de păpădie
Ingrediente:
-aproximativ 365 de flori de păpădie
-850 gr de zahăr
-1,5 litri de apă
-o portocală
-2 lămâi
-opțional: o păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Se spală foarte bine florile de păpădie, apoi se scurg de apă. Se îndepărtează partea verde a florilor și se păstrează doar cea galbenă. Partea verde va da un gust amar mierii de păpădie, de aceea trebuie îndepărtată. Se lasă florile în soare timp de o oră, pentru a se usca.
Se storc foarte bine citricele, după care se adaugă apă într-o oală și se pun petalele păpădiei acolo. Se aduc în punctul de fierbere și se amestecă în mod regulat până în momentul în care se obține o dulceață translucidă. Se lasă la fiert aproximativ o oră, după care se lasă peste noapte la răcit.
Luați o cârpă curată și filtrați mierea, dar aveți grijă să vă asigurați că obțineți cantitatea maximă de suc. Se amestecă siropul cu zahăr și se pune iar la fiert pentru aproximativ 45 de minute. Se verifică dacă jeleul se întărește și apoi se pune pe o farfurie rece.
Se transferă mierea în borcane și se închid toate borcanele bine. Se poate păstra mierea la frigider pentru câteva săptămâni sau se poate pune în cămară. Poftă bună!
Ce beneficii are mierea de păpădie
Mierea de păpădie este cunoscută pentru proprietățile depurative și diuretice pe care le are. Această miere stimulează ficatul și vezica biliară, iar ea participă la buna funcționare a acestora.
Mai mult decât atât, acest preparat ajută foarte mult la eliminarea pietrelor la rinichi și ajută la litiaza biliară. Datorită proprietăților de eliminare care acționează împotriva retenției de apă, această miere ajută la pierderea în greutate.
Citește și: Rețetă de blat umed de tort cu ciocolată. Cum să obții un preparat pufos