Rețetă de mini pancakes pentru micul dejun. Au puține calorii și se mănâncă cu zahăr pudră
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 31.01.2025 la 16:59
Actualizat pe 31.01.2025 la 16:59
Dacă vrei să încerci o rețetă inedită de clătite americane, perfecte pentru micul dejun, trebuie neapărat să gătești mini pancakes cu iaurt. Sunt necesare puține ingrediente, ieftine și nu necesită foarte mult timp petrecut în bucătărie. Așadar, poți să le gătești înainte de a pleca la locul de muncă sau pentru cei mici.
- Rețetă ușoară de mini pancakes cu iaurt
- Cu ce poți să le decorezi
Mini pancakes sunt o alternativă mult mai ușoară a clătitelor americane obișnuite. Nu ai nevoie de la fel de multe ingrediente, iar aluatul se gătește mult mai repede. Sunt la fel de delicioase și aromate, dar și potrivite pentru cei care vor să își țină greutatea sub control.
Rețetă de mini pancakes pentru micul dejun
În general, oamenii nu ar fi tentați să mănânce mini pancakes la micul dejun, de teamă că acestea au prea multe calorii. Adevărul este că cele mai multe calorii apar dacă adaugi diferite toppinguri sau sosuri, sau chiar gem sau cremă de ciocolată.
Dacă te limitezi la ingredientele din rețetă, fără să adaugi îndulcitori suplimentari, nu există niciun motiv de îngrijorare. Pentru un plus de savoare, la final poți să le pudrezi cu zahăr vanilat sau scorțișoară. Un alt ingredient care nu adaugă multe calorii este mierea, pe care poți să o adaugi pe deasupra.
Cum gătești mini pancakes
Rețeta de mini pancakes este ușoară. Este important ca ingredientele să fie cât mai proaspete, iar oul să fie scos direct din frigider. Ai nevoie de o tigaie cu o suprafață antiaderentă, astfel încât aluatul să nu se prindă de ea.
Ingrediente
- 8 grame de zahăr vanilat
- 1 ou
- 3 linguri de zahăr
- 2 linguri de ulei
- 180 de grame de făină
- 80 de ml de ulei
- 10 grame de praf de copt
- 125 g iaurt solid
Mod de preparare
Se bate oul foarte bine, se adaugă zahărul și puțin ulei. După ce are consistența necesară se adaugă iaurt și lapte. Într-un alt bol se cerne făina și se adaugă praful de copt. La final se amestecă cele două compoziții omogene și fără cocoloașe.
Aluatul se pune îi tigaie cu ajutorul unei linguri și se formează clătite mai mici decât cele obișnuite. Se pun într-o tigaie de clătite unsă cu ulei și se întorc pe o parte și pe cealaltă până se rumenesc. Se scot și se pudrează cu zahăr cât sunt calde.
Citește și: Rețetă pentru cele mai cremoase clătite cu cremă de vanilie. Se prepară simplu și sunt delicioase