Rețetă de mucenici cu brânză. Un preparat delicios pentru luna martie
Publicat pe 28.02.2024 la 19:31 Actualizat pe 28.02.2024 la 19:31
Se apropie o sărbătoare extrem de importantă în România, și anume Sfinții 40 de Mucenici din Sebastia. Pe data de 9 martie, creștinii ortodocși pregătesc mucenici. Noi îți vom da o idee interesantă, astfel că îți vom explica cum să gătești mucenicii cu brânză. Este un preparat delicios pentru luna martie. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această delicatesă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de mucenici cu brânză
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
În luna martie, tradiția românească pune în lumină celebrarea Sfinților 40 de Mucenici din Sebastia. Este o sărbătoare creștină importantă, care are loc la data de 9 martie. Această zi este caracterizată de pregătirea și gustarea unui desert tradițional, mai exact mucenicii. Noi îți vom spune cum să pregătești mucenicii cu brânză. Iată care sunt pașii pe care treuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert gustos!
Rețetă de mucenici cu brânză
Acești mucenici cu brânză sunt delicioși și perfecți pentru a fi savurați în luna martie sau în orice altă zi când îți dorești ceva dulce. Noi îți vom explica pas cu pas cum să-i pregătești chiar la tine acasă.
Ingrediente:
-500 g de făină
-200 g de brânză dulce de vaci
-100 g de unt
-2 ouă
-100 g de zahăr
-coaja rasă de la o portocală
-opțional: scorțișoară
-miere pentru servire
Mod de preparare:
Începe prin a amesteca făina cu untul topit și răcit, ouăle și zahărul într-un castron mare. Adaugă și coaja rasă de portocală și scorțișoara dacă dorești să adaugi un gust extra aromat.
Frământă aluatul până când devine omogen și elastic. Dacă este prea moale, poți adăuga puțină făină pentru a-l întări. Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină până când are o grosime de aproximativ 1 centimetru.
Taie aluatul în benzi de aproximativ 2-3 cm lățime și apoi taie fiecare bandă în bucăți de aproximativ 6-7 cm lungime. Formează fiecare bucată în formă de opt și presează ușor în mijloc pentru a crea o adâncitură.
Pune un cub mic de brânză dulce în mijlocul fiecărui mucenic. Adaugă apă într-un vas adânc și fierbe-o. Când apa dă în clocot, adaugă mucenicii în oală și fierbe-i timp de aproximativ 8-10 minute sau până când aceștia încep să plutească la suprafață.
Scoate mucenicii cu o paletă și lasă-i să se scurgă puțin. Servește-i călduți, cu miere turnată deasupra. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de omletă cu brânză de burduf. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi să fie pufoasă