Rețetă de mucenici cu nucă de cocos. Desert rapid și delicios pentu luna martie
Publicat pe 20.02.2024 la 15:19 Actualizat pe 20.02.2024 la 15:19
În luna martie se sărbătoresc Sfinții 40 de Mucenici din Sebastia, iar multe gospodine știu că este important să facă desertul „simbol” cu această ocazie. Îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de mucenici cu nucă de cocos. De ce imgrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de mucenici cu nucă de cocos
- Ingrediente
- Mod de preparare
În luna martie, tradiția românească aduce în prim-plan celebrarea Sfinților 40 de Mucenici din Sebastia, sărbătoare creștină prăznuită pe data de 9 martie. Această zi este marcată de pregătirea și savurarea unui desert tradițional - mucenicii.
Din moși strămoși, mucenicii reprezintă un deliciu specific acestei sărbători și sunt îndrăgiți în întreaga țară. Această rețetă tradițională, transmisă din generație în generație, este considerată un simbol al tradițiilor și obiceiurilor autentice românești.
Pentru a aduce o notă inedită acestui desert tradițional, propunem o rețetă delicioasă de mucenici cu nucă de cocos, care îmbină gustul clasic cu un twist modern și exotic. Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, pentru a face acest preparat la tine acasă. Trebuie să fii foarte atentă la modul de preparare dacă îți dorești ca rezultatul să fie pe măsura așteptărilor.
Ingrediente
- 500 g făină
- 200 g nucă de cocos, rasă
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 200 ml lapte
- 50 g unt
- Coajă rasă de la o lămâie
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță de scorțișoară
- Un praf de sare
Mod de preparare
Începeți prin topirea untului într-o cratiță la foc mic. Într-un bol mare, amestecați făina cu zahărul, nucă de cocos, scorțișoara, sarea și coaja de lămâie.
Adăugați ouăle, esența de vanilie și laptele în untul topit și amestecați bine. Turnați amestecul lichid peste ingredientele uscate și frământați până obțineți un aluat omogen și elastic.
Împărțiți aluatul în bucăți mici și formați-le în bastonașe lungi și subțiri, asemănătoare cu forma numărului „8".
Puneți mucenicii formați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 15-20 de minute sau până devin aurii și rumeniți.
După ce s-au răcit, pudrați mucenicii cu zahăr pudră și serviți cu poftă alături de cei dragi.
Citește și: