Rețetă de ruladă cu carne tocată. Vei obține un preparat delicios
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 19.02.2024 la 21:25
Actualizat pe 19.02.2024 la 21:25
Mesele în familie sunt speciale, astfel că și preparatele pe care le servim trebuie să fie la fel. Rulada cu carne tocată este delicioasă și este ideală pentru momentele speciale alături de cei dragi.
- Rețetă de ruladă cu carne tocată
- Vei obține un preparat delicios
Dacă nu știi ce să mai gătești pentru cei dragi, rețeta de mai jos este perfectă pentru a fi consumată la cină. Rulada cu carne tocată și bacon este delicioasă și se prepară foarte ușor. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru ca rezultatul să fie gustos.
Ingrediente
- 500 g carne tocată (de porc, de vită sau o combinație)
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 ou
- 1/2 cană pesmet
- 1/4 cană lapte
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper negru măcinat
- 1/2 linguriță boia de ardei dulce
- 1/2 linguriță cimbru uscat sau proaspăt tocat
- 6-8 felii subțiri de șuncă sau bacon
- 100 g brânză rasă (opțional)
- Ulei de măsline pentru uns
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă pentru copt prin uns-o cu puțin ulei.
Într-un castron mare, amestecă carnea tocată cu ceapa tocată, usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, laptele, sarea, piperul, boiaua de ardei și cimbrul. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt încorporate uniform.
Pregătește un tocător de carne sau o suprafață de lucru curată și întinde amestecul de carne într-un strat uniform, formând un dreptunghi de aproximativ 1 cm grosime. Așază feliile de șuncă sau bacon peste amestecul de carne, lăsând puțin spațiu pe margini.
Dacă folosești brânză rasă, presară-o uniform peste feliile de șuncă sau bacon. Răsucește cu grijă amestecul de carne începând de la un capăt al dreptunghiului, pentru a forma o ruladă strânsă. Folosește folie de plastic sau hârtie de copt pentru a te ajuta să răsucești mai ușor.
Așază rulada în tava pregătită, cu partea cu cusătura în jos. Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când rulada este frumos rumenită și coaptă în interior. Odată ce este gata, scoate rulada din cuptor și las-o să se odihnească câteva minute înainte de a o tăia în felii. Servește cu garniturile preferate și sosuri.