Rețetă de ruladă fără coacere cu biscuiți și cremă. Un desert simplu și delicios
Publicat pe 05.02.2024 la 10:22 Actualizat pe 05.02.2024 la 10:22
Dacă vrei să te bucuri de o ruladă delicioasă, însă nu-ți dorești să o cumperi de la magazin, atunci ar trebui să o faci chiar la tine acasă. Noi îți vom explica pas cu pas cum să pregătești rulada fără coacere cu biscuiți și cremă. Este un desert simplu și delicios, care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de ruladă fara coacere cu biscuiți și cremă
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de ruladă fără coacere cu biscuiți și cremă este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Vei reuși să-i surprinzi pe cei mai dragi oameni din viața ta cu acest desert gustos. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat ce îți va încânta papilele gustative!
Rețetă de ruladă fără coacere cu biscuiți și cremă
Rulada fără coacere cu biscuiți și cremă este delicioasă și simplu de pregătit. Tu ai încercat acest desert până acum? Dacă nu, atunci ar fi momentul perfect să o faci!
Ingrediente:
Pentru blat:
-200 g de biscuiți
-100 g de unt topit
Pentru cremă:
-200 g de brânză de mascarpone
-200 ml de frișcă lichidă
-100 g de zahăr pudră
-1 linguriță de extract de vanilie
Mod de preparare:
Zdrobește biscuiții într-o textură fină, fie cu ajutorul unui blender, fie punându-i într-un sac de plastic și pasându-i cu un sucitor. Adaugă untul topit peste biscuiți și amestecă bine până când obții o compoziție omogenă.
Într-un bol mare, bate brânza de mascarpone până devine cremoasă. Adaugă zahărul pudră și extractul de vanilie, continuând să mixezi. Într-un alt recipient, bate frișca lichidă până obții vârfuri moi și apoi adaug-o în amestecul de brânză. Amestecă ușor până la omogenizare.
Pune un strat uniform de blat de biscuiți într-o tavă de copt sau pe o folie de copt, formând o foaie dreptunghiulară. Întinde uniform crema peste blat. Rulează cu grijă compoziția într-o formă de ruladă, ajutându-te de folie sau hârtie de copt. Pune rulada în frigider pentru cel puțin 2-3 ore pentru a se întări.
Odată ce rulada s-a întărit, taie felii și servește. Poți decora cu zahăr pudră sau ciocolată rasă, după preferință. Rulada cu cremă și biscuiți este gata de servit. Poftă bună!