Ruladă cu cremă de unt. Rețetă delicioasă și rapidă
Publicat pe 26.07.2023 la 08:32 Actualizat pe 26.07.2023 la 08:32
Dacă ești în căutarea unui nou desert delicios potrivit pentru tine și persoanele dragi din viața ta, ești în locul potrivit. Îți prezentăm o rețetă simplă pentru rulada cu cremă de unt. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de ruladă cu cremă de unt
- Ingrediente și modul de preparare
Cum trebuie să procedezi, pas cu pas, pentru a pregăti această rețetă de ruladă cu cremă de unt.
Rețetă de ruladă cu cremă de unt
Ingrediente pentru blat
- un plic de zahăr vanilat
- un praf de sare
- 8 ouă
- 100 g zahăr
- 80 g făină
- o lingură zeamă de lămâie
Ingrediente pentru cremă
- 200 g zahăr
- o lingură zeamă de lămâie
- 4 albușuri
- 200 g unt
Modul de preparare
Pentru prepararea acestui desert delicios, începem prin separarea albușurilor de gălbenușuri. Într-un bol, punem albușurile și adăugăm un praf de sare, apoi le batem până obținem o spumă consistentă. Treptat, adăugăm zahărul și zahărul vanilat în timp ce continuăm să mixăm, până obținem o bezea tare și lucioasă.
Adăugăm o lingură de zeamă de lămâie în compoziție și mixăm încă 2 minute pentru a omogeniza totul.
În continuare, vom adăuga pe rând fiecare gălbenuș în compoziție, amestecând ușor cu o paletă după fiecare adăugare. Cernem făina și o incorporăm treptat în amestec.
Acum, pregătim două boluri în care vom adăuga, în primul, o linguriță plină de cafea solubilă (ness), iar în al doilea, o linguriță plină de cacao. Umplem ambele boluri cu 2 linguri pline din compoziția de blat și omogenizăm bine.
Tava de copt, cu dimensiunea de 40/35 cm, o acoperim cu hârtie de copt și turnăm compozițiile din boluri separat, folosind pungulițe tăiate la un colț. Coacem la 180 de grade Celsius pentru 10-12 minute sau până când suprafața se rumenește ușor.
După ce s-a copt, vom așeza un strat de hârtie de copt ușor umezită peste blat și vom rula totul încă cald. Într-un alt bol, adăugăm albușurile și zahărul, amestecând energic până când zahărul se topește complet.
La final, vom adăuga zeama de lămâie și vom transfera totul în bolul unui robot de bucătărie, unde vom bate până când compoziția se răcește. După ce bezeaua este gata, adăugăm untul și mai mixăm câteva minute, până obținem o cremă fină și aerată.
Cu această cremă delicioasă, vom umple rulada și apoi o vom lăsa la rece peste noapte pentru a se întări și a deveni și mai savuroasă.
Citește și: Rețetă rulada „Girafa”. Cum trebuie să procedezi, pas cu pas