Rețetă de prăjitură cu mascarpone și gem. Un desert care nu necesită coacere
Publicat pe 24.07.2023 la 08:58 Actualizat pe 24.07.2023 la 08:58
Este vară și nu ai idee ce să mai gătești pentru a te răcori? Ei bine, nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura cu mascarpone și gem. Este un desert care nu necesită coacere și vei rămâne uimit de gustul delicios pe care îl are. Acest preparat va fi atât pe placul adulților, cât și pe placul copiilor, iar tu ar trebui să-l încerci măcar o dată. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de prăjitură cu mascarpone și gem
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de prăjitură cu mascarpone și gem este extrem de simplu de pregătit și ai nevoie de câteva ingrediente pentru ea. Acest desert extrem de delicios este perfect pentru orice sezon, dar mai ales pentru vară, deoarece nu necesită coacere. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de preparatul care îți va încânta papilele gustative!
Rețetă de prăjitură cu mascarpone și gem
Ingrediente:
-pișcoturi
-250 ml de smântână pentru frișcă
-300 gr de gem (aici puteți alege orice gem doriți)
-550 gr de mascarpone
-zahăr pudră
-ciocolată neagră
-extract de vanilie
-frcute (aici puteți alege orice fel de fructe doriți)
Mod de preparare:
Într-un bol se mixează foarte bine mascarpone cu smântâna pentru frișcă. Trebuie să obțineți o cremă omogenă. Se adaugă gemul și se amestecă toate ingredientele până se obține o cremă omogenă.
Aproximativ 6-7 linguri de cremă se păstrează la frigider pentru decor. Într-o tavă se pune folie de aluminiu atât pe fund, cât și pe margini, iar peste ea se așează pișcoturile și crema. Se pune încă un strat de pișcoturi, apoi unul de cremă și tot așa. Se acoperă prăjitura cu folia de aluminiu de pe margine, apoi tava se dă la cuptor pentru aproximativ 7 ore sau peste noapte.
A doua zi se răstoarnă prăjitura pe o tavă sau un platou și se îmbracă cu crema rămasă. Ciocolata se taie cubulețe și se pune într-un vas alături de smântâna pentru frișcă. Se topește ciocolata cu smântâna, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit complet, această glazură se pune peste prăjitură. Se ornează cu ce fructe doriți, iar prăjitura cu mascarpone și gem este gata de servit. Poftă bună!
Acest desert cu adevărat delicios și sănătos se poate pregăti și la pahar, deoarece nu are nevoie de coacere.
Citește și: Rețetă de brioșe cu afine și lămâie. Un desert delicios pentru întreaga familie