Rețetă de tartă cu lămâie și lapte condensat, fără coacere. Desertul rapid cu care îi vei da pe spate pe cei dragi
Publicat pe 04.02.2024 la 09:33 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:39
Dacă ești în căutarea unui desert simplu și rapid cu care să îi dai pe spate pe cei dragi în această perioadă în care ne aflăm, noi îți propunem rețeta de tartă cu lămâie și lapte condensat, fără coacere. Iată cum se prepară acest desert rapid și fără coacere!
- Rețetă de tartă cu lămâie și lapte condensat, fără coacere
- Desertul rapid, perfect pentru zilele de weekend
Chiar dacă ți-e poftă de un mic desert, în mijlocul zilei, sau chiar dacă vrei să-ți servești musafirii cu ceva dulce și ușor, tarta cu lămâie și lapte condensat, fără coacere este un deliciu pe care cu greu l-ar putea refuza cineva.
Rețetă de tartă cu lămâie și lapte condensat, fără coacere
Rețeta de tartă cu lămâie și lapte condensat, fără coacere, este un deliciu în adevăratul sens al cuvântului. Acest desert va cuceri pe toată ce îl gustă, iar cei mici vor fi foarte încântați. Se prepară simplu și rapid, iar ăsta este un avantaj.
Ingrediente
- 1 conservă de lapte condensat îndulcit, 396 de grame (nu lapte evaporat, nu lapte pentru cafea, ci laptele condensat vâscos, obligatoriu îndulcit, care se găsețte la conservă de tablă);
- 1 lămâie mare (merg și 2 lămâi, în funcție de cât de intens îți place să fie gustul citric, sau 2-3 limete);
- 150 de grame de biscuiți simpli;
- 80 de grame de unt;
- 250 de grame de smântână pentru frișcă neîndulcită, bătută spumă tare.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a prepara această rețetă de tartă cu lămâie și lapte condensat este să zdrobești biscuiții digestivi cu ajutorul unui făcăleț sau într-un robot de bucătărie, iar apoi trebuie să topești untul.
Apoi, se amestecă untul topit cu biscuiții sfărmați până se obține un amestec lipicios asemănător nisipului umed.
În continuare, într-o formă rotundă cu diametru de aproximativ 20 de cm se pune amestecul de unt și biscuiți și se presează și se nivelează cu ajutorul fundului unui pahar sau cu ajutorul unei linguri. Se dă la rece.
După aceea, într-un castron se bate smântâna pentru frișcă, dar nu până la capăt, nu până se obține o frișcă tare. Acesta este momentul în care vei adăuga esența de vanilie și laptele condensat și vei omogeniza compoziția.
Urmează pasul în care vei rade coaja de lămâie și se extrage sucul celor doi lămâi și vei adaugă peste amestecul de frișcă și lapte condensat. Acums e amestecă totul și vei observa cum crema se va îngroșa.
Astfel, acum mai rămâne doar să scoatem forma de tartă din frigider și să adaugăm crema peste blatul de biscuiți. Ține minte, cu ajutorul unei spatule se netezește suprafața tartei.
La final, tarta cu lămâie și lapte condensat se dă la rece pentru minim 2-3 ore și se ornează cu felii de lămâie sau lime, coajă rasă de lămâie sau lime sau biscuiți sfărmați, după preferință.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de tartă cu lămâie și cocos. Un desert special