Rețetă de mucenici muntenești fierți. Preparatul care îți va încânta papilele gustative pe data de 9 martie
Publicat pe 09.03.2024 la 10:42 Actualizat pe 09.03.2024 la 10:42
Astăzi, pe data de 9 martie 2024, sunt sărbătoriți Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia. Pentru această zi de sărbătoare ți-am pregătit o rețetă simplă de mucenici muntenești fierți. Este preparatul care îți va încânta papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de mucenici muntenești fierți
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Pentru ziua de Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia ți-am pregătit o rețetă de mucenici muntenești fierți. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat delicios și sănătos!
Rețetă de mucenici muntenești fierți
Sărbătorește tradiția zilei cu acești mucenici muntenești delicioși. Îi poți mânca cu familia și prietenii, deoarece vei reuși să-i impresionezi.
Ingrediente
Pentru aluat:
-500 g de făină
-200 ml de apă călduță sau lapte călduț
-25 g de drojdie proaspătă sau 7 g de drojdie uscată
-2 linguri de zahăr
-1 linguriță de sare
-coaja rasă de la o lămâie sau portocală
-50 ml de ulei
Pentru sirop:
-500 ml de apă
-200-300 g de zahăr
-coaja de la o lămâie sau portocală
-1-2 bețe de scorțișoară
-2-3 cuișoare
-esență de vanilie sau rom
Pentru servit:
-miez de nucă măcinat
-opțional: zahăr pudră
Mod de preparare:
Într-un bol mic, amestecă drojdia cu o lingură de zahăr și puțină apă sau lapte călduț din cantitatea totală menționată. Lasă amestecul să stea aproximativ zece minute, până începe să facă bule.
Într-un bol mare, cerne făina și adaugă sarea și coaja rasă de lămâie sau portocală. În amestecul de făină, adaugă drojdia activată, restul de apă sau lapte călduț și începe să frămânți.
Când aluatul începe să se formeze, adaugă treptat uleiul și frământă până aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Poate fi necesar să ajustezi cantitatea de făină sau lichid. Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să crească într-un loc călduros până își dublează volumul, aproximativ o oră, o oră și jumătate.
După ce a crescut, împarte aluatul în bucăți mici, pe care le vei rula în șnururi subțiri. Fă fiecare șnur în formă de infinit sau în formă de cifra 8, simbolizând trupurile mucenicilor.
Fierbe apă într-o oală mare. Adaugă zahărul, coaja de lămâie sau portocală, scorțișoara și cuișoarele. Adaugă mucenicii în siropul care clocotește și lasă-i să fiarbă pentru aproximativ 15-20 de minute sau până când se umflă și devin moi.
Scoate mucenicii cu o paletă. Așează-i într-un bol sau pe o farfurie. Adaugă peste mucenici esență de vanilie sau rom, după gust. Presară cu nucă măcinată pe deasupra mucenicilor fierți. Dacă dorești, poți adăuga și puțin zahăr pudră pentru extra dulceață. Poftă bună!
Citește și: