Rețetă de negresă de post cu cafea și nucă. Un desert delicios și ușor de realizat
Publicat pe 11.04.2022 la 16:33 Actualizat pe 11.04.2022 la 16:33
Dacă vrei să-ți delectezi familia, dar și musafirii cu un desert specific pentru Postul Paștelui, noi îți prezentăm rețeta de negresă de cu cafea și nucă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru realizarea acestui preparat!
- Rețetă de negresă de post cu cafea și nucă
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Dacă vrei să-ți surprizi familia cu un preparat delicios și ușor de făcut, noi îți prezentăm rețeta de negresă cu cafea și nucă, un desert de gustos și pe placul tuturor în perioada postului. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de negresă de post cu cafea și nucă
Ingrediente:
- 300 g faina
- 30 g pudra neagra de cacao
- 7 g praf de copt
- 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 150 ml cafea tare
- 2 lingurite varfuite ness
- 150 ml apa minerala
- 100 ml ulei
- 1 lingurita pasta de vanilie
- optional: 1 lingurita esenta rom
- 60 g nuca tocata mare
Mod de preparare:
Într-un vas amestecăm ingredientele solide pana se omogenizează, iar într-un alt bol pe cele lichide. Turnăm lichidele peste cele solide, iar apoi amestecăm la final. Adăugăm pasta de vanilie sau puteți să puneți în locul acesteia o esență de vanilie sau dacă vă place romul, puteți adăuga o linguriță de esență de rom.
Adăugăm preparatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau o formă de silicon și tapetați fundul cu ulei și făină. După ce turnați aluatul în formă, presărați nuca tocată mare. Coacem negresa de post cu cafea și nucă timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit la 180 °C. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chifteluțe vegetale indiene. Preparat gustos pentru perioada postului