Rețetă de chifteluțe vegetale indiene. Preparat gustos pentru perioada postului
Publicat pe 11.04.2022 la 15:14 Actualizat pe 11.04.2022 la 15:14
Cunoști tot felul de rețete de chifteluțe, dar astăzi îți vom prezenta un preparat care se poate găti cu diverse ingrediente, la alegere. Este o mâncare pentru post, iar gustul va impresiona toată familia. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
- Rețetă de chifteluțe vegetale indiene
- Preparat pentru perioada postului
Rețeta de chifteluțe vegetale indiene este un adevărat deliciu pentru familie și prieteni. Acest preparat nu conține multe ingrediente și se pregătește în mai puțin de 30 de minute. Sunt populare în sudul Asiei, iar acesta se poate prepara cu ceapă, spanac, vinete, cartofi, roșii, ardei sau conopidă.
Ingrediente:
-1 ardei iute sau dulce (după preferință)
-1 ceapă
-100 gr de făină de năut
-5 fire de coriandru proaspăt
-1 linguriță de turmeric
-1 linguriță de praf de copt
-1 praf de sare
-300 ml ulei vegetal
-75 ml de apă
Mod de preparare:
Ceapă se spală, se curăță și se taie mărunt, iar coriandrul se spală și se toacă frunzele. Dacă folosiți ardei iute, îl spălați bine, îi îndepărtați semințele și îl tocați mărunt. Într-un bol adăugați făina de năut, praful de copt, ardeiul, coriandrul și turmericul și amestecați-le. Adăugați apă în castron și omogenizați amestecul până obțineți o pastă, apoi adăugați ceapa. Încingeți uleiul într-o tigaie și formați chifteluțele și așezați-le în uleiul încins. Le prăjiți bine, câte un minut pe fiecare parte, până când prin o culoare frumoasă. Le scurgeți de ulei și le serviți calde.
Citește și: Rețetă de chiftele din fasole. Un preparat mănăstiresc pentru post