Rețetă de chiftele din fasole. Un preparat mănăstiresc pentru post
Publicat pe 01.04.2022 la 13:46 Actualizat pe 01.04.2022 la 13:46
Știm cât de greu este să stăm departe de bunătăți pe perioada postului, mai ales a postului de Paște care ține atât de mult. Noi îți prezentăm o rețetă gustoasă de chiftele din fasole. Iată cât de ușor se prepară și de ce ingrediente ai nevoie!
- Rețetă de chiftele din fasole
- Un preparat mănăstiresc pentru post
Rețeta de chiftele mănăstirești din fasole este un preparat extrem de gustos. Fiind o rețetă de post nu aveți nevoie de carne și lactate, doar de alte ingrediente delicioase și mute legume sănătoase. Se prepară extrem de ușor, rapid și gustul te va lăsa cu gura căscată!
Ingrediente:
-2 cepe
-o cană de ulei
-2-3 felii de franzelă
-2 căni de fasole boabe
-1 morcov
-5-6 căței de usturoi
-1 păstârnac
-o legătură de mărar
-2 frunze de dafin
-o legătură de pătrunjel
-50 gr de făină
-sare
-cimbru
Mod de preparare:
Fierbeți fasolea după procedura obișnuită. După ce schimbați prima apă, adăugați păstârnacul, morcovul și ceapa, acestea fiind tocate. Adăugați cele două frunze de dafin și sărați după gust.
Când fasolea este fiartă suficient se scurge de apă. În alt bol se adaugă pâinea, cimbru, usturoiul pisat, mărarul și pătrunjelul tocate. Amestecați bine toată compoziția, apoi dați totul prin mașina de tocat. Compoziția se formează ca la chifteluțele normale și se dau prin făină, prăjindu-se în uleiul încins.
Cu zeama rămasă de la fasole se prepară o garnitură din orez. Modul de preparare al orezului este cel standard, pe care îl știe toată lumea.
Citește și: Orez indian cu creveți. Rețeta este minunată