Rețetă de ouă umplute. Aperitivul de nelipsit de pe masa de Paște
Publicat pe 10.04.2023 la 08:43 Actualizat pe 10.04.2023 la 08:44
Pe lângă celebrul cozonac de pe masa de Paște, sarmalele sau pasca pe care gospodinele continuă să le gătească în fiecare an, ouăle umplute sunt unul din cele mai apreciate aperitive ale acestei mari sărbători. Cum să prepari o rețetă perfectă de ouă umplute.
- Rețetă delicioasă de ouă umplute
- Aperitivul de nelipsit de pe masa de Paște
Ouăle umplute sunt preparatul preferatat atât de gospodine, datorită timpului limitat pe care îl petrec în bucătărie, cât și de oaspeții care vin la masa de Paște.
Ouăle umplute sunt atrăgătoare ca aspect, și extrem de delicioase la gust. La ouă umplute putem apela oricând, fie că vrem o masă festivă, fie că vrem pur și simplu o masă în familie. Ele pot fi servite alături de o mulțime de umpluturi.
Rețetă de ouă umplute
Pentru a prepară un delicios apreitiv de ouă umplute, pentru masa de Paște, avem nevoie doar de câteva ingrediente.
Ingrediente
- 12 ouă;
- 1 pate ficat (de 120 gr; eu am pus pate de ficat de pui);
- 2 lingurițe muștar;
- maioneză (dintr-un ou cu 1 linguriță muștar și ulei);
- 2 linguri iaurt;
- sare, piper.
Mod de preparare
Pentru început trebuie să fierbem ouăle. Concret, se pun ouăle în apă rece, cât să fie acoperite complet. Mai apoi, ele se pun pe foc la foc mediu și când începe să fiarbă apa se dă focul la mic (fără să clocotească), timp de 12 minute. Se scurg de apa fierbinte și se acoperă cu apă rece, în care se lasă cam 15 minute, cât să se răcească complet, după care se decojesc.
Următorul pas este să preparăm maioneza în timp ce ouăle fierb. După ce ouăle au fiert, acestease taie în jumătate pe lungime și se scot gălbenușurile, care se pun într-un bol. Se freacă bine cu o furculiță până se sfărâmă.
Apoi, se adaugă pateul, sare și piper și se freacă până obținem o pastă omogenă, urmând să se pună și muștarul, dar și 4 linguri de maioneză și frecăm totul până obținem o pastă fină și spumoasă. Cu compoziția formată umplet jumătățile de ou.
Idei de umplutură pentru ouă
1. Ouă umplute cu pate și maioneză;
2. Ouă umplute cu pastă de avocado;
3. Ouă umplute cu muștar;
4. Ouă umplute cu ton;
5. Ouă umplute cu ficăței de pui;
6. Ouă umplute cu iaurt și cașcaval;
7. Ouă umplute cu ciuperci;
8. Ouă umplute cu brânză.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de chec cu morcovi și nuci. Desertul perfect pentru masa de Paște