Rețetă de pandișpan cu vișine și caise. Un desert delicios de sezon
Publicat pe 28.06.2022 la 13:56 Actualizat pe 28.06.2022 la 13:56
Este sezonul cireșelor, vișinelor, caiselor și al tuturor fructelor delicioase pe care le putem savura doar vara. Este bine să profităm de ele din plin. Să facem prăjituri cu ele sau le mâncăm pur și simplu așa cum sunt ele, pentru că peste nu mult timp le vom simți lipsa. Pandișpanul cu vișine și caise este un deliciu și este un desert tradițional în această perioadă. Orice gospodină a preparat până acum măcar o dată un pandișpan cu fructe de vară. Iată cum se prepară această rețetă.
- Pandișpan cu vișine și caise
- Desertul aromat preferat de cei mici
Pandișpanul cu vișine și caise este un deliciu. Este un desert aromat, delicios, iar cei mici îl vor savura pe nerăsuflate. Se prepară foarte raid și merită fiecare clipă petrecută în bucătărie. Savoarea oferită de vișine și de caise este de nedescris.
Ingrediente
750 gr vișine fără sâmburi
750 gr caise
8 ouă, medii
12 linguri de zahăr
8 linguri de făină
8 linguri de ulei
1 praf de sare
2 fiole esență de vanilie( 2x8 ml)
1 pachet de pișcoturi zahăr pudră cu aromă de vanilie
Pentru sirop: 250 ml apă
2-3 linguri de zahăr
1 fiolă esență de vanilie
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 180 de grade. Pentru blatul de pandișpan, mai întâi separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase și cristaline. Apoi, adăugăm lingură cu lingură, zahărul, mixând în continuare până obținem o bezea fermă. Gălbenușurile le amestecăm, mai întâi tot presărate cu puțină sare, pentru a le intensifica culoarea. Apoi le amestecăm cu uleiul și vanilia. Le încorporăm cu grijă, în bezeaua de albușuri, amestecând compoziția cu o spatulă și cu mișcări circulare de jos în sus. La final, încorporăm făina, lingură cu lingură, cu aceleași mișcări circulare. Tapetăm baza formei de copt cu hârtie pergament și așezăm pișcoturile pe toată suprafața ei. Pereții laterali îi ungem cu puțin ulei și-i presărăm cu zahăr pudră, sau cu făină. Întindem compoziția pentru blat de pandișpan peste pișcoturile din tavă. Înfigem vișinele din loc în loc, iar deasupra așezăm jumătăți de caise cu deschizătura în sus. Le presăm ușor în compoziția de pandișpan, cât să nu rămână deasupra. Dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. Nu uităm de testul cu scobitoarea pentru siguranța coacerii pandișpanului. Lăsăm pandișpanul să se răcească bine, apoi îl putem pudra cu zahăr și porționa. Poftă bună!