Pandișpan fără zahăr pentru bebeluși sau diabetici. Cea mai simplă rețetă
Publicat pe 26.05.2022 la 16:11 Actualizat pe 26.05.2022 la 16:12
Dacă ești mămică și îți dorești să îi prepari copilului tău un preparat delicios sau dacă te confrunți cu probleme de sănătate și nu poți consuma deserturi îndulcite, noi îți prezentăm rețeta de pandișpan fără zahăr, un preparat ușor de pregătit, dar și destul de gustos. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de pandișpan fără zahăr
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
De ce e bine să faci pandișpan fără zahăr
Un consum prea mare de zahăr poate avea consecințe negative asupra sănătății tale și este recomandat să nu fie consumat în exces atunci când prepari prăjituri. Zahărul nu este recomandat pentru bebeluși, iar cei care suferă de diabet nu au voie să consume, motiv pentru care noi îți prezentăm o rețetă simplă de realizat pentru prepararea unui desert delicios.
Rețetă de pandișpan fără zahăr pentru bebeluși
Ingrediente:
- 3 ouă
- 3 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 5 linguri de făină albă de greu
- 6 felii de piersică
- o lingură de sirop de arțar
Mod de preparare:
Separăm ouăle, batem albușurile spumă tare, iar apoi adăugăm pe rând galbenușurile, uleiul siropul de arțar și făina treptat, iar mai apoi încorporăm totul și amestecăm de jos în sus cu o spatulă. Luăm o tavă pe care o ungem cu unt și adăugăm compoziția, iar apoi o dăm la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius pentru cinci minute.
În tot acest timp curățăm piersica de coajă și o taiem bucăți mici, iar după cinci minute scoatem pandișpanul și adăugăm fructele, iar mai apoi îl dăm din nou la cuptor la 160 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute până când acesta se rumenește. Poftă bună!
Cine mai poate să consume pandișpanul fără zahăr
Toți cei care vor să aibă un stil de viață cât mai sănătos și să consumd mai puține calorii pot renunța la zahăr, iar preparatele culinare pot fi la fel de gustoase dacă le preparăm cu îndulcitori naturali.
Ce îndulcitori poți folosi în reteța de pandișpan fără zahăr
Dacă vrei să înlocuiești zahărul în preparatele tale culinare, noi îți prezentăm îndulcitori naturali care se pot folosi în rețetele tale. Zahărul de cocos conține numeroase minerale esențiale benefice pentru sănătate și este unul dintre cei mai rezistenți îndulcitori naturali.
Ștevia îndulcește alimentele mult mai tare decât zahărul și are mai puține calorii și nu mărește nici glicemia. Siropul de agave este recomandat ca înlocuitor pentru zahăr datorită indicelui glicemic scăzut și este indicat diabeticilor.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată. Un desert rapid, simplu și delicios