Chec fără zahăr pentru copii și nu numai. Rețetă simplă și rapidă
Publicat pe 26.05.2022 la 12:54 Actualizat pe 26.05.2022 la 12:54
Checul fără zahăr este ideal atunci când vrei să scoți zahărul din alimentația ta și a copiilor. Există o mulțime de rețete simple, rapide și delicioase prin care poți să folosești îndulcitori și să renunți la zahăr.
- Rețeta de chec fără zahăr pentru copii și nu numai
- Desert simplu, rapid și delicios
De ce să le faci celor mici chec fără zahăr
Checul fără zahăr este mult mai sănătos decât cel care conține zahăr, asta pentru că se prepară cu ingrediente naturale, adică cu îndulcitori naturali. Cei mici nici nu își vor da seama că mănâncă checul gătit așa, deoarece acesta este la fel de dulce și delicios, dar mult mai sănătos.
Rețeta de chec fără zahăr, perfectă pentru copii
Ingrediente:
-6 ouă
-100 gr de îndulcitor natural
-150 gr de cremă de brânză
-90 gr de unt topit
-270 gr de făină de migdale
-1 lingură de praf de copt
-un vârf de linguriță de sare
-1 lingură de esență de vanilie
Mod de preparare:
Într-un bol se pun ouăle, crema de brânză, îndulcitorul, esența de vanilie și sarea și se amestecă totul foarte bine cu un tel sau cu un mixer. Turnați untul topit și amestecați bine toate ingredientele. Spre final se adaugă și praful de copt cu făina de migdale și se amestecă foarte bine până când compoziția devine uniformă și densă.
Se toarnă compoziția într-o formă de chec pe care se pune hârtie de copt. Se dă la cuptor checul pentru aproximativ o oră la 170 de grade Celius sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit și se servește rece.
Ce îndulcitori naturali poți folosi în loc de zahăr
Îndulcitorii naturali pe care îi poți folosi în loc de zahăr sunt: siropul de arțar, mierea, siropul de agave, stevia și siropul din orez brun.
Siropul de arțar se obține prin fierberea sevei speciilor de arțar. Este o sursă bogată de zinc și mangan și, de asemenea, este un atioxidant puternic, aliat al sistemului imunitar. E bine ca siropul de arțar să fie păstrat la frigider pentru a nu se mucegăi.
Mierea conține o mulțime de proprietăți terapeutice și nutritive. este elementul de bază atunci când vrei să nu consumi zahăr și singurul aliment care niciodată nu se alterează.
Siropul de agave se obține din seva agavelor tratată cu enzime și care se fierbe până capătă o consistență a oricărui sirop. Este bogat în fructozăși trebuie consumat în cantități moderate pentru prevenirea bolilor de sănătate.
Siropul din orez brun este bogat în glucoză și ajută la creșterea glicemiei. Se poate consuma oricând, deoarece este mult mai puțin dulce decât zahărul.
Stevia poate fi folosită sub formă de pulbere sau sub formă de sirop. Poate fi consumată de persoanele cu diabet sau în alimentația copiilor.
Citește și: Chec cu morcov, nucă și banane. O rețetă delicioasă pentru cei dragi