Rețetă de panettone cu ciocolată. Desertul rapid și ieftin care înlocuiește cu succes cozonacul în perioada sărbătorilor de iarnă
Publicat pe 15.12.2023 la 18:56 Actualizat pe 15.12.2023 la 18:56
Se apropie sărbătorile de iarnă, iar dacă te-ai săturat de clasicul cozonac, noi îți propunem să încerci rețetă de panettone, care este un desert asemănător acestui preparat italienesc. Iată cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie!
- Rețetă de panettone cu ciocolată
- Desertul rapid și ieftin perfect pentru perioada sărbătorilor de iarnă
Panettone a devenit, în ultimul timp, un desert extrem de cunoscut în toată lumea. Ei bine, această prăjitură este, de fapt, un cozonac de origine italiană în care acesta se adaugă fructe uscate și, după plăcere, ciocolată.
Ei bine, și acest aliment, preparat des de gospodine, este iubit în toată lumea, iar din Italia se exportă anual milioane de astfel de cozonaci.
Rețetă de panettone cu ciocolată
Ingrediente
Pentru panettone:
- 375 gr făină;
- 1 praf de sare;
- 20 gr drojdie proaspătă ( sau 10 gr drojdie uscată);
- 90 ml apă caldă;
- 90 ml lapte cald;
- 1 ou;
- 2 gălbenușuri;
- 56 gr zahăr brun;
- 120 gr unt moale;
- 100 gr de ciocolată;
- 15 gr unt topit.
Pentru glazura de ciocolată:
- 100 gr ciocolată neagră;
- 1 lingură de unt;
- 1 lingură de ciocolată.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de panettone trebuie, în primul rând, să aveți la dispoziție ingredientele necesare. Apoi, folosindu-vă de un robot de bucătărie adăugați și amestecați făina și sarea.
Apoi, dizolvați drojdia în lapte cald și apă și adăugați acest amestec în vasul robotului și frământați timp de aproximativ 1 minut totul.
Urmează pasul în care adăugați oul în timp ce continuați să frământați. Apoi, acoperiți vasul cu prosop umed și lăsăți-l să stea pentru un timp de aproximativ 30 de minute la temperatura camerei.
Apoi, adăugați gălbenușurile, zahărul și untul moale, puțin câte puțin Aceste ingrediente se frământă timp de aproximativ 5 minute, iar apoi este bine să acoperiți cu folie și lăsăți să crească până își dublează volumul. Acest proces va dura circa 2 ore.
Ei bine, după acest pas, adăugați pepitele de ciocolată.
În continuare, se toarnă coca într-o matriță specială și lăsați să crească și să își dubleze volumul, timp de aproximativ 1 oră. Țineți minte că aici crestați în centru și ungeți cu unt topit.
Întreagă compoziție trebuie să fie lăsată la cuptor aproximativ 40 minute sau până este gata, la 180°C.
pentru glazură care va fi turnată deasuora desrtului, topiți ciocolată și unt. După ce devine o compoziție omogenă, turnați peste panettone și, la final, presărați peste panettone.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de panettone ca la carte. "Cozonacul italian" poate fi servit în orice perioadă din an