Rețetă de parfe cu mango și turtă dulce. Un desert pe gustul tuturor
Publicat pe 24.06.2022 la 22:34 Actualizat pe 24.06.2022 la 22:34
Parfeul cu mango și turtă dulce este un desert perfect pentru zilele de vară în care simți nevoia să mănânci ceva dulce și răcoritor în același timp. Acest desert se prepară simplu, rapid și este extrem de gustos. Cei mici îl vor îndrăgi din prima, iar tu nu te vei mai dezlipi de el. Îl vei prepara în fiecare vară de acum în colo. Iată cum se prepară această rețetă delicioasă.
- Parfe cu mango și turtă dulce
- Ingrediente și mod de preparare
Parfeul cu mango și turtă dulce este un desert care nu este extrem de dulce încât să nu îl mai poți mânca după câteva guri. Este un desert fresh, răcoritor, de vară și te va cuceri din prima. Faptul că se prepară rapid este un avantaj, iar faptul că este un desert nemaipomenit de gustos îl face și mai atrăgător, Vezi cum se prepară.
Ingrediente
2 ouă
80 g zahăr
75 g turtă dulce
250 g frișcă
1 lingură rom
1 zahăr vanilat
1 mango
1 rodie
4 inimioare de turtă dulce pentru decor
Mod de preparare
Topești la foc mic 60 g zahăr, în 2 linguri de apă. Mixezi conținutul unui ou cu un gălbenuș, siropul de zahăr răcit, zahărul vanilinat, romul și albușul rămas, în prealabil bătut spumă. Zdrobești turta dulce și o încorporezi în crema cu ouă, alternând cu frișca și amestecând ușor, de jos în sus. Pui toată compoziția într-un castron mare, de metal și o dai la congelator pentru 4 ore. Amesteci de 2-3 ori, ca să nu se formeze gheață. Decojești mango și îl cureți de sâmbure. Pasezi jumătate din fruct împreună zahărul rămas. Tai rodia în jumătate și îi scoți sâmburii. Scoți parfeul din frigider, iar după 10 minute, scoți cupe cu ajutorul dispozitivului special. Poftă bună!