Rețetă de păsat cu lapte. Preparatul culinar care se face de moșii de vară
Publicat pe 10.06.2022 la 21:29 Actualizat pe 10.06.2022 la 21:29
Moșii de vară se sărbătoresc anul acesta chiar mâine, astfel că este momentul potrivit pentru a îți aduce aminte de gustul unic al copilăriei. Mai concret, păsatul cu lapte este unul dintre preparatele culinare care se face mâine și de asemenea care se și împarte celor adormiți. Iată cum se prepară pas cu pas!
- Rețetă de păsat pas cu pas
- Se împarte de Moșii de vară
Moșii de vară bat la ușă, astfel că dacă te gândești ce să împarți, pe lângă colivă este cazul să încerci obiceiurile străbunilor și să prepari păsat cu lapte.
Păsat cu lapte, ideal pentru Moșii de vară
Da! Păsatul cu lapte se împarte mâine adormiților, însă pe lângă asta, dacă ai poftă de un preparat culinar așa ca în copilărie, este cazul să te delectezi cum trebuie, după o rețetă autentică și cu care nu o să dai greș.
Ingrediente:
- 500 gr păsat (adică, porumb pisat)
- miere sau zahăr după gust
- 500 ml lapte proaspăt
- 1 pliculeț vanilie
Mod de preparare:
Ei bine, deși pare greu de făcut, adevărul nu este deloc așa. Se prepară mai repede decât te-ai așteptat și pentru 10 minute te întorci înapoi pe tărâmul copilăriei, asta doar datorită gustului inconfundabil.
Spălați păsatul în patru ape și puneți-l la fiert în apă. Alegeți oală destul de mare pentru că păsatul își va dubla volumul. După ce păsatul s-a umflat, adăugați sare după gust, apoi puneți laptele și lăsați să fiarbă în continuare.
Nu uitați să amestecați încontinuu pentru a nu se lipi. Apoi adăugați mierea, zahărul și zahărul vanilat. Puteți să adăugați doar miere sau doar zahăr. Dați gust păsatului cu lapte așa cum doriți. Păsatul cu lapte de poate servi cald sau rece. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Moșii de vară 2022 pică pe 11 iunie. Ce se împarte în această zi