Rețetă de pască fără aluat cu nucă de cocos. Cel mai delicios desert pentru invitații de Paște
Publicat pe 15.04.2022 la 23:42 Actualizat pe 15.04.2022 la 23:42
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că pasca este un desert nelipsit de pe masa de Paște! Ei bine, dacă vrei să îți surprinzi invitații și pe toți cei dragi este momentul să dai uitării rețeta de pască clasică și să o încerci pe cea fără aluat și cu nucă de cocos! Este cu adevărat un curcubeu pe cerul gurii!
- Pască cu nucă de cocos
- Rețeta pas cu pas
Pască fără aluat și cu nucă de cocos
Vrei să pregătești pentru masa de Paște unele dintre cele mai speciale preparate și deserturi?! Noi îți venim în ajutor cu o rețetă de pască, care este cu adevărat delicioasă și se prepară mai repede decât te-ai aștepta. Vezi de ce ingrediente ai nevoie, dar și cum se prepară pasca cu nucă de cocos și fără aluat!
Ingrediente:
- 1000 g brânză proaspătă
- 600 g ricotta
- 150 g fulgi de cocos
- 50 g lapte praf
- 4 ouă
- 230 g iaurt gras/smântână
- 275 g zahăr
- 165 g făină
- 65 g gris
- 1 lg esență rom
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 grade C, iar apoi, într-un vas amestecăm brânza, ricotta, laptele praf, iaurtul zahărul și ouăle. Pentru a obține o consitență fină folosim mixerul vertical. Înglobăm apoi făina, grișul și esență de rom, iar la final punem fulgii de cocos cu ajutorul unei spatule.
Punem compoziția într-o tavă tapetata cu hârtie de copt, nivelăm și introducem în cuptor timp de 60 - 80 min, iar în ultimele 5 minute creștem temperatura la 210 grade C. Scoatem din cuptor și lăsăm la răcit în tavă sau pe un grătar. După ce s-a răcit complet o tăiem și o servim alături de cei dragi, fie o pregătim pe un platou pentru masa de Paște. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de pască cu smântână și aluat de cozonac. Cel mai delicios desert tradițional pentru Paște