Rețetă de pască cu brânză și smântână. Un preparat de-a dreptul delicios
Publicat pe 14.04.2022 la 22:09 Actualizat pe 14.04.2022 la 22:09
Dacă îți dorești un preparat delicios pe masa de Paște, ei bine, pasca cu brânză și smâmtână nu va da greș. Un desert pe care îl vei putea împărții cu familia când trăiți momente de neuitat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetă de pască cu brânză și smântână
- Un preparat de-a dreptul delicios
Rețeta de pască cu brânză și smântână este un preparat pe care trebuie să îl încerci măcar o dată în viață. Cu siguranță te va da pe spate și îți vei dori să îl încerci din ce în ce mai des. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara desertul!
Ingrediente
1 ceașcă stafide
1 plic zahăr vanilat
1 ceașcă coajă şi zeama de la o lamâie
100 g zahar
4 linguri griş
4 bucăți ouă
300 ml smântâna grasă
Pentru umplutura
1 lingură coajă rasă de la 1/2 lamâie
1 praf sare
150 ml lapte calduţ
2 bucăți galbenuşuri
30 ml ulei
20 g zahăr
25 g drojdie
300 g făină
Pentru aluat
1/2 bucată fiola esenţă de rom
300 g brânza grasă
Mod de preparare
Pentru aluat, se dizolva drojdia în laptele cald, se pune o lingură de zahăr şi două de făină şi se lasă la cald pâna creşte bine maiaua.
Făina se cerne într-un lighean, în mijloc se toarna maiaua, se amesteca puţin, apoi, pe rând, se adaugă sarea, galbenuşurile, uleiul şi coaja de lamâie. Se framânta bine aluatul, pâna devine fin şi neted, şi se lasă la crescut o oră.
Din aluat se opreşte o bucațica din care se modeleaza crucea, iar restul se întinde doar pe fundul tăvii.
Pentru umplutură
Se amestecă brânza cu smântâna şi se mixeaza cu blenderul de mâna pentru a scapa de cocoloaşele de brânza. Astfel, se obţine o crema spumoasă, în care se adaugă şi restul ingredientelor şi se omogenizeaza.
Crema de brânza obținută se toarnă peste aluatul din tavă, care se dă la cuptor la 180°C. Când începe sa se rumenească, se montează deasupra crucea făcută din aluatul pus deoparte. Pasca este gata când trece testul scobitorii.
După ce ați urmat acești pași, desertul este gata și numai bun de servit împreună cu toți cei dragi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă friptură de miel la cuptor. Un preparat ideal pentru invitații de Paște