Rețetă de pastă de ardei capia. Un preparat delicios pentru iarnă
Publicat pe 06.09.2022 la 16:41 Actualizat pe 06.09.2022 la 16:41
Anotimpul rece se apropie, iar gospodinele se pregătesc intens să prepare conserve pentru iarnă. Din din lista celor mai delicioase rețete nu lipsește pasta de ardei capia, care este un preparat gustos ce poate fi adăugat la diferite mâncăruri. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara pasta de ardei capia!
- Rețetă de pastă de ardei capia
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă îți dorești preparate delicioase pentru zilele de iarnă, noi îți prezentăm rețeta de pastă de ardei capia, care poate fi păstrată în conserve și adăugată în diferite mâncăruri în anotimpul rece. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de pastă de ardei capia
Ingrediente:
- 2,5 kg ardei capia
- 1 ardei iute
- 4 linguri zahăr
- 2 lingurițe de sare
Mod de preparare:
Spălam ardeii capia, iar mai apoi îi curățăm de cotoare și înlăturăm semințele. Îi tocăm mărunt într-un robot de bucătărie, adăugăm sarea, zahărul, ardeiul iute tocat mărunt, iar toată compoziția o punem la fiert până când aceasta scade și compoziția se îngroașă
Lăsăm pasta să se răcească, iar mai apoi o dăm printr-un blender pentru a obține o compoziție cât mai fină. Adăugăm pasta de ardei în borcane curate și le punem într-o tavă de metal, iar mai apoi le adăugăm la cuptor pentru 20 de minute la 100 de grade Celsius.
Scoatem borcanele din cuptor, iar apoi le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească până a doua zi. Borcanele cu pastă se pot păstra într-un loc răcoros și întunecat.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu iaurt. Un desert delicios pentru toată familia