Rețetă de paste cu vinete. Un preparat delicios pentru post
Publicat pe 13.03.2023 la 22:56 Actualizat pe 13.03.2023 la 22:56
Este postul Paștelui, iar dacă ai rămas în „pană” de idei și nu știi ce să mai gătești pentru această perioadă a anului, atunci nu-ți face probeleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru pastele cu vinete. Este un preparat gustos pentru post și sigur vei impresiona pe oricine cu această mâncare. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de paste cu vinete
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de paste cu vinete este delicioasă și ușor de pregătit. Este un preparat pentru post și nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a-l găti. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o rețetă care îți va încânta papilele gustative!
Rețetă de paste cu vinete
Ingrediente:
-200 gr de paste la alegere
-500 gr de roșii
-o vânătă mică (250 g)
-3-4 linguri de ulei de măsline
-un cățel mare de usturoi
-o jumătate de linguriță de fulgi de ardei iute
-sare
-piper
-busuioc
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert, iar între timp se decojesc roșiile de pieliță. Se taie roșiile cubulețe, după care se taie și vânăta cubulețe și se mărunțește usturoiul. Într-un vas mai mare se pune ulei și se lasă la încins, după care se adaugă fulgii de ardei iute și usturoiul.
Se călesc aceste două ingrediente timp de un minut, după care se adaugă vinetele. Se călesc toate ingredientele timp de cinci minute, după care se amestecă foarte bine, până în momentul în care s-au înmuiat și s-au rumenit. Se condimentează cu sare și cu piper.
Se adaugă și roșiile cubulețe, după care se lasă la călit timp de cinci minute, pentru a se reduce sosul. Peste sos se adaugă pastele fierte. Se mai pune sare și piper, după gust, dar mai puteți adăuga și fulgi de ardei iute. Pastele sunt gata și se pot servi cu frunze de busuioc. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de foi cu miere coapte pe dosul tăvii. Secretul pentru un preparat ca la carte